Δώρα Κακουράτου: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός

Δώρα Κακουράτου: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός
Δώρα Κακουράτου youtube printscreen

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, η ηθοποιός, Δώρα Κακουράτου. Η αξιοσημείωτη καριέρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η καταξιωμένη Κύπρια ηθοποιός Δώρα Κακουράτου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Δώρα Κακουράτου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1944. Φοίτησε σε γυμνάσιο της Λεμεσού μέχρι και συνέχισε τις γυμνασιακές της σπουδές αργότερα στην Αθήνα, φοιτώντας σε νυχτερινό γυμνάσιο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Πριν πάει στην Αθήνα για σπουδές, είχε ήδη ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο, από την ηλικία των 15 χρόνων, μετέχοντας στον θίασο των «Ηνωμένων Καλλιτεχνών».

Μετά τη συμπλήρωση των σπουδών της στην Αθήνα επέστρεψε στην Κύπρο, όπου συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τον Οργανισμό Θεατρικής Αναπτύξεως Κύπρου (ΟΘΑΚ) για 4 περίπου χρόνια.

Συνεργάστηκε με το «Θίασο Γέλιου» του Νίκου Παντελίδη, τη «Μουσική Σκηνή» και το «Θίασο Παπαδημήτρη». Το 1975 ίδρυσε δικό της θίασο που είχε έδρα του τη Λευκωσία, αλλά περιόδευε και σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Κατά καιρούς ο «Θίασος Δώρας Κακουράτου» συνεργάστηκε με τον «Θίασο Παπαδημήτρη».

Η Δώρα Κακουράτου πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα, κυρίως σε επιθεωρήσεις. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε με το κυπριακό ραδιόφωνο και με την τηλεόραση, όπου είχε πάρει μέρος σε θεατρικά έργα και ψυχαγωγικές εκπομπές.

Η Δώρα Κακουράτου ασχολείτο και με την ποίηση. Το 1965 εξέδωσε τη συλλογή Πετάγματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα