Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 17 Απριλίου – 3 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Breakdance
Breakdance PEXELS/φωτο αρχείου

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Τετάρτη 17 Απριλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Με αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, η ΓΣΣΕ προκήρυξε απεργία για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Δείτε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη στο πλαίσιο της απεργίας.

Δωρεάν χορός στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Flux Laboratory, παρουσιάζουν το “The Olympic Cypher”, μια χορευτική περφόρμανς σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου.

Με σκοπό να τιμηθεί το breakdance, νέο άθλημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων στο Παρίσι το 2024, θα διοργανωθούν από τις 16 έως και τις 26 Απριλίου μία σειρά από περφόρμανς, που θα συνοδεύσουν την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα.

Η πορεία των χορευτικών παραστάσεων θα ακολουθήσει εκείνη της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, κάνοντας στάσεις σε ορισμένες πόλεις: στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά στις 17 Απριλίου, στο Γιαλί Τζαμί στα Χανιά στις 18 Απριλίου, στην παραλία Βόλου- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο στις 20 Απριλίου, στην Πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα στις 23 Απριλίου, και κατόπιν στην Αθήνα στις 26 Απριλίου για την Τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Δωρεάν βόλτα στη Μεσόγειο – Our Ocean Greece Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί τον μικρόκοσμο των παγκόσμιων θαλάσσιων ζητημάτων, περιλαμβάνοντας προκλήσεις όπως ο βιώσιμος τουρισμός, η πράσινη ναυτιλία, η θαλάσσια ρύπανση και η ευρύτερη πράσινη μετάβαση.

Το 2015, η υιοθέτηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (2012), η οποία αποτελεί ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία με στόχο να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας και να τον θέσουμε σε τροχιά βιωσιμότητας έως το 2030, και ιδίως η υιοθέτηση του ΣΒΑ 15 για τη “ζωή κάτω από το νερό”, αποτέλεσε βασικό ορόσημο για την αναγνώριση ότι οι υγιείς ωκεανοί και θάλασσες είναι απαραίτητες για την ύπαρξή μας και ότι η διατήρηση και η βιώσιμη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων είναι υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση και των τριών διαστάσεων -περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική- της βιώσιμης ανάπτυξης.

Από την έναρξή τους, τα Συνέδρια έχουν σταδιακά εξελιχθεί σ’ ένα γενικό φόρουμ διαλόγου που φέρνει σε επαφή κυβερνήσεις, διακυβερνητικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκούς φορείς, τον ιδιωτικό τομέα και ΜΚΟ που μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την προστασία των ωκεανών και αναλαμβάνουν δράση για την υποστήριξη αυτού του οράματος.

Το Our Ocean Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείων: Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ από 15 έως 17 Απριλίου, και ώρες 12:00 έως 21:00, με δωρεάν είσοδο. Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα Αγγλικά.

Περισσότερα στο megaron.gr

Bαγγέλης Βαγγελάτος – “The impermanence of beauty”

Το Κέντρο Τεχνών Μετς παρουσιάζει για δεύτερη φορά τον Βαγγέλη Βαγγελάτο στην ατομική έκθεση “Η αμεταμόρφωτη ομορφιά”.

“Στην κοσμοθεωρία του Βαγγέλη Βαγγελάτου, η ομορφιά δεν είναι μια σταθερή οντότητα, αλλά μια απόκοσμη εκδήλωση της ανθρώπινης εμπειρίας. Μέσα από τα εκφραστικά του έργα, μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα στον πολύπλοκο τρόπο πρόσληψης των τοπίων και της φύσης, αποτυπώνοντας την αναντικατάστατη αλληλεπίδραση μεταξύ της παρούσας στιγμής και της απόλυτης μεταβολής. Οι εικόνες του Βαγγελάτου αναδύονται ως ατέλειωτες εικαστικές συνθέσεις, όπου οι επεικονίσεις του είναι περισσότερο μια επιδεικτική κινητικότητα παρά μια σταθερή οπτική. Η αισθητική του εξπρεσιονισμού, που προσκαλεί στη μελέτη του τοπίου με συμβολικά μέσα, αντικατοπτρίζει την παροδικότητα και την αποσυνθετική φύση της ομορφιάς. Ταυτόχρονα, τα έργα της ενότητας κινούνται σε ανοιξιάτικες χρωματικές αναφορές και παστέλ συνδιασμούς που δημιουργούν έναν σύγχρονο τρόπο πρόσληψης της ζωγραφικής, καθώς φέρει στοιχεία που διεγείρουν τις αισθήσεις. […]”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα