Εθνική Λυρική σκηνή: Ένταση στην παράσταση του Οθέλλου μετά το μήνυμα Ουκρανού χορευτή

Εθνική Λυρική σκηνή: Ένταση στην παράσταση του Οθέλλου μετά το μήνυμα Ουκρανού χορευτή
Εθνική Λυρική Σκηνή/facebook

Ένταση στη χθεσινή παράσταση του Οθέλλου στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το μήνυμα Ουκρανού χορευτή για τον πόλεμο στη χώρα του προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα συναδέλφων του.

Αφιερωμένη στην Ουκρανία και τους κατοίκους της ήταν η χθεσινή παράσταση του Οθέλλου στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Πριν την έναρξη της παράστασης, ο Γιάννης Μητράκης χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εμφανίστηκε τυλιγμένος με μια σημαία της Ουκρανίας και είπε τα εξής:

«Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Γιάννης Μητράκης και είμαι χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Ουκρανή. Εδώ και δέκα μέρες η χώρα της μητέρας και των παππούδων μου βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων. Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ήθελα να σας πω ότι η αποψινή παράσταση αφιερώνεται στην Ουκρανία και τους κατοίκους της, οι οποίοι ζουν δραματικές στιγμές. Ας γίνει η τέχνη και ο πολιτισμός η φωνή όλων μας για την άμεση λήξη αυτού του πολέμου».

Με την κίνηση αυτή διαφώνησαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες της παράστασης, οι οποίοι επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν τη διαφωνία τους αμέσως μετά το διάλειμμα, λέγοντας πως η θέση που εξέφρασε ο χορευτής δεν τους εκπροσωπεί όλους, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν ερωτήθηκαν ποτέ από την διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην αίθουσα επικράτησε αναταραχή με άλλους θεατές να γιουχάρουν τους διαμαρτυρόμενους και άλλους να υποστηρίζουν την κίνηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν επί περίπου πέντε λεπτά ώσπου οι διαφωνούντες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να συνεχιστεί το δεύτερο μέρος της όπερας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα