Εθνικό Θέατρο: Δεν ανακοινώθηκαν σήμερα οι προϋποθέσεις για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή

Εθνικό Θέατρο: Δεν ανακοινώθηκαν σήμερα οι προϋποθέσεις για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή
Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Εθνικού Θεάτρου.

Την Παρασκευή υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Εθνικού Θεάτρου. Δεν ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

Ο θεατρικός μικρόκοσμος της χώρας (σε μεγάλο βαθμό της Αθήνας, δηλαδή) έχει προφανώς τρωθεί συνταρακτικά από τις αποκαλύψεις για πρόσωπα και νοσηρές καταστάσεις που ξεκίνησαν να αναβλύζουν αρχές Φεβρουαρίου.

Μέσα σε αυτή την δύστοκη ατμόσφαιρα, ήρθε και μια καλή είδηση. Την Παρασκευή που μας πέρασε υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Εθνικού Θεάτρου. Για όποτε επαναλειτουργήσουν οι σκηνές, τέλος πάντων…

Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Εθνικού Θεάτρου.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας, και η μεταβατική καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου, Έρι Κύργια, έπραξαν τα δέοντα σε μια εκδήλωση με αναντίρρητο συμβολισμό.

Όπως υπογράμμισε στην λιτή μα εύγλωττη δήλωσή της η κα. Κύργια, «Σήμερα επισφραγίζεται και διαφυλάσσεται αυτό που λίγο έλειψε να ξεχάσουμε μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών, ότι δηλαδή το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είναι σύμμαχοι και εργάζονται για να διασφαλίσουν τη μετάβαση του ελληνικού θεάτρου σε μια νέα εποχή.»

Η γραπτή δήλωση της νυν καλλιτεχνικής διευθύντριας κατέληγε δε ξεκαθαρίζοντας: «Είμαστε ομοίως αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διαχρονικό κύρος του Εθνικού Θεάτρου απέναντι σε όσους αρνούνται να σεβαστούν το θεσμό, επιμένοντας να τον ταυτίζουν με πρόσωπα.»

Μιλώντας, πάντως, για πρόσωπα, υποτίθεται πως σήμερα θα ανακοινωνόταν το πλαίσιο για την διαδικασία κατάθεσης φακέλων από όσους ενδιαφέρονται για την θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Καθώς και η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους φακέλους.

Αυτό, τουλάχιστον, προέβλεπε επίσημη εξαγγελία του ΥΠΠΟΑ. Μέχρι την στιγμή που γραφόταν το παρόν δεν είχε υπάρξει καμία ενημέρωση για αναβολή της ανακοίνωσης. Η υπουργός Πολιτισμού, άλλωστε, επιστρέφει σήμερα από το Κατάρ, όπου βρισκόταν από το Σάββατο για επαφές πολιτιστικής συνεργασίας. Συγχρόνως, πηγές από το Εθνικό Θέατρο ανέφεραν στο NEWS 24/7 πως απλά τελούν επίσης εν αναμονή και δεν έχουν καμία επίσημη, ή ανεπίσημη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων των ενδιαφερόμενων είναι η 7η Μαΐου, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου με τον διορισμό του διαδόχου της κας. Κύργια, η οποία προβιβάστηκε από την θέση της αναπληρώτριας σε εκείνη της μεταβατικής καλλιτεχνικής διευθύντριας αμέσως μετά την παραίτηση Λιγνάδη.

Η θητεία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, όποτε κι αν εκκινήσει, θα είναι τριετής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα