Γιάννης Φέρτης: Οι γυναίκες της ζωής του και οι μεγάλοι έρωτες

Διαβάζεται σε 5'
Γιάννης Φέρτης και Μιμή Ντενίση
Γιάννης Φέρτης και Μιμή Ντενίση PAPADAKIS PRESS

Η Ξένια Καλογεροπούλου, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μιμή Ντενίση και η Μαρίνα Ψάλτη, με την οποία ήταν μέχρι το τέλος, σημάδεψαν τη ζωή του Γιάννη Φέρτη.

Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός χώρος μετά από την είδηση του θανάτου του αγαπημένου και σπουδαίου ηθοποιού Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (14/04), σε ηλικία 86 ετών.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, υπήρξε πρωταγωνιστής σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Ο Γιάννης Φέρτης διέθετε μια ιδιαίτερη και εκφραστική φωνή, με την οποία είχε “ντύσει” πληθώρα διαφημίσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Επίσης, την αναγνωρίσιμη φωνή του την συναντάμε και σε αρκετά τραγούδια, άλλοτε ως ερμηνευτή και άλλοτε ως αφηγητή, όπως και σε συναυλίες, σε μουσικές παραστάσεις και μεγάλα αφιερώματα.

Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου από το 1963 έως το 1972 και δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση από το 1981 έως το 1988. Από το 2001 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

Ο γάμος και ο χωρισμός με την Ξένια Καλογεροπούλου

Η Ξένια Καλογεροπούλου, η πρώτη του σύζυγος, μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή “Στούντιο 4” για τη γνωριμία της και τον γάμο της με τον Γιάννη Φέρτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Με τον Γιάννη Φέρτη γνωριστήκαμε παίζοντας μαζί σε μια ταινία και από εκεί γίναμε αχώριστοι και στο σπίτι και στην οθόνη και στη σκηνή. Ο σκηνοθέτης Τίτος Φαρμάκης φαντάστηκε πως θα είναι πολύ ωραίο να φτιάξουμε ένα σχήμα καλλιτεχνικό οι τρεις μας, αυτός είχε την ιδέα και με αυτόν ξεκινήσαμε την συνεργασία. Μας άρεσε και στην αρχή νομίζω πως δεν καταλαβαίναμε τη σημασία του πράγματος, σαν παιχνίδι ήταν”.

Γιάννης Φέρτης και Ξένια Καλογεροπούλου PAPADAKIS PRESS

Πρόσθεσε, επίσης: Περάσαμε πολλά με τον Γιάννη. Και καλά και κακά και θριάμβους και αποτυχίες. Αυτά τα δέκα χρόνια που ήμασταν μαζί περάσαμε πολλά. Μάλιστα αρκετά χρόνια μετά, όταν είχαμε χωρίσει και ήμουν με τον Κωστή Σκαλιόρα, ανεβάσαμε την Λοκαντιέρα όπου είχε έναν πολύ ωραίο ρόλο για τον Γιάννη και του το πρότεινα. Ήρθε λοιπόν μετά από πολλά χρόνια ο Γιάννης και παίξαμε μαζί στο θέατρο Πόρτα και ο κόσμος χαιρόταν που μας έβλεπε και πάλι μαζί, ενώ εμάς πάλι μας φαινόταν τελείως φυσικό γιατί είχαμε μεγάλη οικειότητα και αγάπη άσχετα με το αν είχαμε χωρίσει“.

Ενώ πρόσθεσε: “Κάποια στιγμή δε, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μού είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Ε, είπα εντάξει και χωρίσαμε. Αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος που είστε μαζί, σ’ αγαπάει, σε εκτιμάει, αλλά δεν σε θέλει πια κοντά του. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει ότι “εμένα θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω. Ή μου έλεγε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, κι ενώ θα χωρίσουμε, να έχουμε το παιδί να μας ενώνει. Αυτό δεν ήταν σωστό για το παιδί”.

Ο έρωτας με την Τάνια Τσανακλίδου

Ο Γιάννης Φέρτης και η Τάνια Τσανακλίδου είχαν ένα δυνατό έρωτα τη δεκαετία του ’70, ενώ στη συνέχεια παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι. Αυτό φαίνεται και από το συγκινητικό “αντίο” της αγαπημένης ερμηνεύτριας, η οποία δημοσίευσε μια φωτογραφία του Γιάννη Φέρτη με την ίδια στα social media και έγραψε:

“Αντίο αγαπημένε μου φίλε. Ήσουν ο πιο έντιμος και υπέροχος άντρας που γνώρισα στη ζωή μου. Καληνύχτα γλυκέ μου πρίγκιπα”.

Ο δεύτερος γάμος με τη Μιμή Ντενίση

Με συγκινητικά λόγια τον αποχαιρέτησε και η δεύτερη σύζυγός του, η Μιμή Ντενίση, σε μια μακροσκελή ανάρτησή της. Οι δυο τους υπήρξαν παντρεμένοι από το 1981 έως το 1988.

 

Ήταν αυτός που μ έκανε να αγαπήσω το θέατρο… Να πιστέψω στον εαυτό μου… αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι έγινα!! Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα και δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν Σ αποχαιρετώ. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου!! Όπως κ όλοι όσοι σε αγάπησαν. Κ είναι πολλοί!!! Όλο το θέατρο πενθεί για εσένα. Αγαπημένε μου” έγραψε χαρακτηριστικά στα social media, ανεβάζοντας μια φωτογραφία τους.

Με τη Μαρίνα Ψάλτη μέχρι το τέλος της ζωής του

Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Γιάννης Φέρτης παρέμεινε παντρεμένος με την Μαρίνα Ψάλτη. Ο γάμος του ζευγαριού (ο τρίτος για τον ηθοποιό) είχε πραγματοποιηθεί το 2001.

Ο ηθοποιός είχε πει σε συνέντευξή του για την ίδια: “Γνωριστήκαμε στο θέατρο. Παίξαμε μαζί. Είχαμε γίνει φίλοι και μετά σιγά-σιγά… Ξεκίνησε από φιλία δηλαδή. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που έπαιζε. Και από εκεί και πέρα προχώρησε το πράγμα. Ήμασταν κάποια χρόνια μαζί πριν παντρευτούμε το 2001”.

Γιάννης Φέρτης και Μαρίνα Ψάλτη PAPADAKIS PRESS

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα