Η ανατρεπτική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου

Η ανατρεπτική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Καπεζάνου

Η Evripides Art Gallery παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση, αφιερωμένη στο έργο της Στέλλας Καπεζάνου.

Στέλλα Καπεζάνου

Baby Οne Μore Time

Press Preview: Τρίτη 6 Οκτωβρίου, 12 – 8μμ

Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, 4 – 10μμ

Διάρκεια έκθεσης: 8 – 31 Οκτωβρίου, 2020

Η Evripides Art Gallery παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση, αφιερωμένη στο έργο της Στέλλας Καπεζάνου.

Κοιτάζοντας τα έργα της Στέλλας Καπεζάνου, είναι σαν να παρακολουθούμε μία ταινία στην οποία υπερβολικά στυλιζαρισμένοι πρωταγωνιστές, με φόντο σουρεαλιστικά διαμορφωμένο και σκηνές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να είχαν συμβεί, εμφανίζουν την ίδια γοητεία και το παιχνιδιάρικο ύφος των διαφημίσεων και του branding.

Όλα τα γνωρίσματα που έχουν καταστήσει τη ζωγραφική της χαρακτηριστική είναι εδώ: η σχεδιαστική επιδεξιότητα, το κλείσιμο του ματιού στην pop αισθητική, η ευφάνταστη χρήση του χρώματος, οι αναφορές σε έργα από την ιστορία της τέχνης, η ματαιότητα, η ειρωνεία και το χιούμορ, μεταξύ άλλων.

 

Παρατηρούμε όμως ότι ένα χαρακτηριστικό του έργου της, που βρισκόταν σε βαθύτερο επίπεδο έως τώρα, επιχειρεί δυναμικά την ανάδυση του στην επιφάνεια.

Προσπερνώντας το τρυφηλό περιβάλλον, οι πρωταγωνιστές είναι ασύλληπτα μονοί και αποκομμένοι από τον όλο περίγυρο τους και βυθίζονται σε αφόρητη ματαιότητα.

Με τη διεισδυτική ματιά ενός σκηνοθέτη και με πηγή έμπνευσης τον άνθρωπο, η εικαστικός παρακολουθεί τις ζωές των ηρώων της και δημιουργεί αλλόκοτους κόσμους κάπου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, καλώντας τους θεατές να καταλήξουν στη δική τους αντίληψη και ερμηνεία των έργων της.

 

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ

Η Στέλλα Καπεζάνου σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το ΙΚΥ για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ.

Με την υποστήριξη της Motoroil Hellas, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling. Έχει βραβευθεί με το Clyde & Co Emerging Star Award 2017 (UK), το Cass Art Prize 2018 (UK) και  έχει επιλεγεί για το Auc Art Lab Residency στο Λονδίνο το 2019 (UK) και το Istanbul Artist Residency project το 2020 (TR).Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα