Η Σοφία είναι “Εξών φρεξών”

Η Σοφία είναι “Εξών φρεξών”
Η μουσικός-κωμικός Σοφία Κουρτίδου SF

Τετάρτη βράδυ, η Κουρτίδου επί σκηνής σε μουσικούς και λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς, τραγούδι, διαβρωτικό χιούμορ και ό,τι ήθελε προκύψει…

Σε μια περσινή συνέντευξή της, αναφερόμενη στον ενδεδειγμένο τρόπο να αντιμετωπίζει κανείς τυχόν κακεντρεχή σχόλια για την εμφάνισή του/ τα παραπανίσια κιλά του, η Σοφία Κουρτίδου πρότεινε ένα αδιαφιλονίκητο αντίδοτο: «Το χιούμορ είναι τόσο έξυπνο και μαγικό, που σταματά την πικρόχολη διάθεση του άλλου.»

Οπλισμένη, λοιπόν, πάντα με χιούμορ –το χαρακτηριστικό δικό της χιούμορ–, αλλά αξιοποιώντας, όποτε χρειαστεί, ακόμη και το πτυχίο Ψυχολογίας από το Αριστοτέλειο που έχει, η γνωστή μουσικός-πολυεργαλείο δηλώνει απερίφραστα πως είναι «Εξών φρεξών»! Και περιμένει κάθε ενδιαφερόμενο να του ψιθυρίσει από κοντά το γιατί, την Τετάρτη το βράδυ στην υπαίθρια σκηνή του Lunar Space.

Μα, περί τίνος πρόκειται; Είναι κωμωδία σταντάπ; Μην είναι μουσική παράσταση; Και στην τελική, είναι ό,τι πρέπει ή ό,τι να ‘ναι; Μέρες περίεργες που βιώνουμε, το ένα δεν αποκλείει το άλλο: αυτό που μας πρέπει είναι ό,τι να ‘ναι! Πρόκειται, λένε οι διοργανωτές, για ένα εξωφρενικό one-woman show, μια συναυλία χωρίς μουσικά όργανα, όπου μέσα από live looping και ζωντανά εφέ η Σοφία δημιουργεί ολοκληρωμένα μουσικά σύνολα, ηχογραφώντας ζωντανά την φωνή της, τους ήχους του περιβάλλοντος και γενικά ό,τι ταιριάζει στον κόσμο της.

Έναν κόσμο «Εξών Φρεξών», έναν κόσμο φανταστικό, όπου όλα τα απίθανα είναι πιθανά. Σε αυτό τον κόσμο, ας πούμε, ο βήχας γίνεται μελωδία, το αντισηπτικό είναι μουσικό όργανο και μια φωνή μετατρέπεται ζωντανά σε ολόκληρη ορχήστρα. Και τότε, ο Μάικλ Τζάκσον πιάνει να τραγουδάει σε παραδοσιακό πανηγύρι, ενώ η Σακίρα στήνει χαλαρά πάγκο στη λαϊκή. Ταυτόχρονα, μια «φανταστική» μπάντα, οι Αφανείς, αποκτούν ζωή μέσα απ’ τη φωνή και τη φαντασία της Σοφίας Κουρτίδου, δημιουργώντας έναν εξωπραγματικό πλανήτη γέλιου και μουσικής.

Σπεύστε, λοιπόν, την Τετάρτη το βράδυ στην (σχετική) δροσιά του νέου υπαίθριου χώρου πίσω από την Πειραιώς. Κι αν είστε τυχεροί, μπορεί ένα τραγούδι να γραφτεί αποκλειστικά για σας, εκεί και τότε, αφού η καλλιτέχνιδα είναι πάντα έτοιμη για αυτοσχεδιασμό, μετουσιώνοντας επί τόπου τις ατάκες του κοινού σε μουσική.

Πληροφορίες: Την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 21:30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30) στο Lunar Space (είσοδος από οδό Πολυκράτους 6). Εισιτήριο 12€, κρατήσεις εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα