Η βραβευμένη χορογράφος Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Η βραβευμένη χορογράφος Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Στο Πειραιώς 260 με το έργο «of ivory and flesh – statues also suffer»

Το Φεστιβάλ Αθηνών με αφορμή τη βράβευση της Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας στη Μπιενάλε της Βενετίας με τον Αργυρό Λέοντα, ανακοινώνει τη συμμετοχή της ταλαντούχας χορογράφου και στο φετινό του πρόγραμμα.

Η χορογράφος και η ομάδα της P.O.R.K (Πορτογαλία/Πράσινο Ακρωτήρι) έγιναν γνωστές στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά πέρυσι, με την παράσταση της «Βάκχες: πρελούδιο κάθαρσης», που παρουσιάστηκε στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό κοινό και κριτικοί.

ADVERTISING

Φέτος, η Μαρλένε Μοντέιρο Φρέιτας και η ομάδα P.O.R.Kεπανέρχονται στην Πειραιώς 260 με το έργο «of ivory and flesh-statues also suffer». Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της ομάδας, το 2014, που καθιέρωσε την Φρέιτας στην κορυφή της σύγχρονης χορογραφίας. To έργο εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που έκαναν τις Βάκχες τόσο ιδιαίτερες: σουρρεαλισμό, ένταση, υποδόριο χιούμορ, αλλόκοτη και ανοίκεια αίσθηση.

Το «of ivory and flesh – statues also suffer» είναι έργο για μεγάλο σύνολο και μουσικούς (κρουστά) και περιγράφεται από την ίδια ως «ένας χορός από μαρμαρωμένες φιγούρες».

Η παράσταση εντάσσεται στ δίκτυο [DNA] Departures and Arrivals που χρηματοδοτείται από το Creative Europe Programme/ European Commission.

SHARE:

24Media Network