Η Ξένια Καλογεροπούλου στην εκπομπή 'Πεζοί στον Αέρα' στο Ραδιόφωνο 24/7

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ  /ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ /ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Καλεσμένη στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα (17.00 - 18.00) στο Ραδιόφωνο 24/7 η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου

Η σπουδαία ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου είναι σήμερα προσκεκλημένη στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα (17.00 - 18.00) στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ξένια Καλογεροπούλου σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι στη Γαλλία το 1956 στο έργο Γιατρός με το ζόρι, ενώ δυο χρόνια αργότερα στην Αθήνα στο έργο 6ος Αμερικανικός Στόλος.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1958 στην ταινία Η κυρά μας η μαμή. Το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία Γάμος αλά Ελληνικά.

Από το 1965 ως το 1975 σχημάτισε το δικό της θίασο μαζί με τον τότε σύζυγό της Γιάννη Φέρτη. Το 1984 ίδρυσε το Θέατρο Πόρτα.

Παράλληλα, ακολούθησε σταδιοδρομία στη συγγραφή θεατρικών έργων για παιδικό θέατρο, τα οποία παρουσιάζονταν στο Θέατρο «Πόρτα», όπως ο Οδυσσεβάχ, Ελίζα, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Οικογένεια Νώε, O Eλαφοβασιλιάς, καθώς και το Σκλαβί, που απέσπασε τον Νοέμβριο του 2001 το Βραβείο δραματουργίας «Κάρολος Κουν». Το 2001 τιμήθηκε επίσης με το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του Ιδρύματος Kώστα και Ελένης Ουράνη.

Συντονιστείτε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στους 88,6!

SHARE: