Μανουέλα Παυλίδου: Η Μελίνα δεν ήταν αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ - Ήταν αποκλειστικά Ελλάδα

Η Μελίνα Μερκούρη
Η Μελίνα Μερκούρη EUROKINISSI

Η στενή συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη αποκάλυψε στον News 24/7 στους 88,6 στιγμές από την μεγάλη Ελληνίδα και την γκάφα της με την "τραγουδίστρια" Πίνα Μπάους.

Στιγμές από την Μελίνα Μερκούρη αποκάλυψε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 η στενή συνεργάτης της, Μανουέλα Παυλίδου. Έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που "δινόταν σε όλα με πάθος, χωρίς όρια" ενώ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό με την κορυφαία Γερμανίδα χορεύτρια Πίνα Μπάους.

"Νομίζω ότι δεν ήταν αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ, ήταν αποκλειστικά Ελλάδα. Όταν πήγε στο υπουργείο δεν έδιωξε κανέναν. Την Μελίνα την χαρακτήριζε μια τεράστια γενναιοδωρία. Στην φιλία, στον έρωτα. Είχε πάρα πολύ χιούμορ και μεγάλο αυτοσαρκασμό. Σε όλα δινόταν με πάθος, δεν έβαζε όρια, δούλευε μεχρι τελικής πτώσης. Όλα γίνονταν μέχρι τελικής πτώσης. Συμμετείχε σε όλα με πάθος. Το 1981 ήταν η πρώτη που εθεσε θέμα επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ήταν πολύ τολμηρό να ζητήσεις επιστροφή των μαρμάρων. Είχε πει καποτε στον Τσοβόλα "δώστε μου ένα μιράζ και μου φτάνει για τον πολιτισμό", είπε η κ. Παυλίδου.

Και συνέχισε: "Μου συνέβη κάτι πολύ συγκινητικό στην εκδήλωση. Ένα κορίτσι από τον Έβρο μου είπε ότι όταν έγινε η Μελίνα υπουργός άκουσε πρώτη φορά στο χωριό τη λέξη πολιτισμός. Δεν ήθελε να είναι μόνο στα αστικά κέντρα ο πολιτισμός. Είχε πολύ χιούμορ, ήταν πολύ ετοιμόλογη.

Όταν κάναμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα έπαιρνε σε όλους. Μίλησε με την Πίνα Μπάους και της είπε πόσο ανυπομονώ να έρθεις να τραγουδήσεις στην Αθήνα. Βλέποντάς με να κάνω νοήματα της είπε ανυπομονώ να έρθεις γιατί όταν χορεύεις είναι σαν να τραγουδάς. Και στο υπουργείο φώναξε όλους τους διευθυντές και τους είπε ελάτε να ονειρευτούμε μαζί...".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μελίνα Μερκούρη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μελίνα Μερκούρη: 5 ερμηνείες, κληρονομιά για τον ελληνικό πολιτισμό

Μελίνα Μερκούρη: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την σπουδαία Ελληνίδα

Μελίνα Μερκούρη: 25 χρόνια χωρίς τη γυναίκα σύμβολο - "Γεννήθηκα Ελληνίδα και θα πεθάνω Ελληνίδα"

SHARE: