Μαρία Κάλλας: Καρέ-καρέ τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Μαρία Κάλλας: Καρέ-καρέ τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας SOOC

Τα αποκαλυπτήρια του δεύτερου αγάλματος της Μαρίας Κάλλας έγιναν στη Διονυσίου Αρεπαγίτου, απέναντι από την είσοδο του ρωμαϊκού Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Τα αποκαλυπτήρια του δεύτερου ολόσωμου αγάλματος της Μαρίας Κάλλας επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την είσοδο του ρωμαϊκού Ωδείου Ηρώδου Αττικού έγιναν από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το χάλκινο γλυπτό τοποθετήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου “Μαρία Κάλλας” και αποτελεί μια δημιουργία της καθηγήτριας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αφροδίτης Λίτη.

Αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας SOOC

Το πρώτο γλυπτό στο οποίο απεικονίζεται η Μαρία Κάλλας είναι ορειχάλκινο και φέρει την υπογραφή της βραβευμένης για το σύνολο του έργου της από την Ακαδημία Αθηνών Ασπασίας Παπαδοπεράκη. Δημιουργήθηκε το 2009 και είναι τοποθετημένο στην πλατεία Μαδρίτης, πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον, η οποία το καλοκαίρι ήταν ανάμεσα σε εκείνες που βελτιώθηκε η εικόνα τους καθώς αποκαταστάθηκε και η λειτουργία του σιντριβανιού της.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου θα κορυφωθούν το 2023 με τα εγκαίνια του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην οδόν Μητροπόλεως 44 και εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Maria Makraki/SOOC

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα