Μίκης Θεοδωράκης για Αντώνη Καλογιάννη: “Έφυγε πρώτος και με άφησε να ζω με τις αναμνήσεις μας”

Μίκης Θεοδωράκης για Αντώνη Καλογιάννη: “Έφυγε πρώτος και με άφησε να ζω με τις αναμνήσεις μας”
Μίκης Θεοδωράκης Eurokinissi

Το συλλυπητήριο μήνυμα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για τον θάνατο του σπουδαίου τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη. Υπήρξαν φίλοι και στενοί συνεργάτες, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες.

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο, ο θάνατος από ανακοπή καρδιάς του αγαπημένου τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη σήμερα, Πέμπτη (11/02).

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου λένε το δικό τους “αντίο” στον σπουδαίο ερμηνευτή, ανάμεσά τους και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, που υπήρξε ένας από τους πιο στενούς φίλους και συνεργάτες του. Άλλωστε, η καθοριστική συνάντησή τους το 1966, βοήθησε τον Αντώνη Καλογιάννη να μπει στον χώρο της μουσικής.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει τη βαθιά φιλία που τους ένωνε και εκφράζει τη λύπη του για την απώλειά του.

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τον Αντώνη Καλογιάννη

“Για τον Αντώνη Καλογιάννη

11.02.2021

Με τον Αντώνη Καλογιάννη συνδέθηκα στενά.

Σημάδεψε κυριολεκτικά το έργο μου δίνοντας πραγματικά μοναδικές ερμηνείες σε έργα όπως τα «Επιφάνια Αβέρωφ», το «Πνευματικό Εμβατήριο», η «Κατάσταση Πολιορκίας», ο «Ήλιος και Χρόνος», τα «Τραγούδια του Ανδρέα», τα «12 Λαϊκά», η «Νύχτα Θανάτου», τα «Γράμματα απ’ την Γερμανία» και σε τόσα άλλα τραγούδια…

Εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι!

Σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του να ζω με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη.

Αθήνα, 11.2.2021

Μίκης Θεοδωράκης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα