Μίκης Θεοδωράκης για Θάνο Μικρούτσικο: “Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία”

Μίκης Θεοδωράκης για Θάνο Μικρούτσικο: “Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία”
Ο Μίκης Θεοδωράκης το καλοκαίρι του 2019. Eurokinissi

"Βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, προκαλεί η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου", σημειώνει στο ιστολόγιο του ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό και καλλιτεχνικό-πολιτιστικό κόσμο η απώλεια του σπουδαίου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

Ανάμεσα στους δημιουργούς που είπαν το δικό τους “αντίο”, ήταν και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που τον αποχαιρέτησε με μερικά όμορφα λόγια, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου.

Έγραψε χαρακτηριστικά:

«Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις.

Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι». Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα