Belle and Sebastian: Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έρχονται στην Αθήνα

Belle and Sebastian: Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έρχονται στην Αθήνα
Οι indie-pop Belle and Sebastian έρχονται στην Αθήνα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου promo photo

Το συγκρότημα από τη Γλασκόβη φέρνει στη βαλίτσα του το πρόφατο άλμπουμ "A Bit of Previous" και πολλά παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια.

Οι μελωδικοί και αισθαντικοί indie-pop Belle and Sebastian έρχονται στην Αθήνα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική συναυλία στο Anodos club.

Το συγκρότημα από τη Γλασκόβη με την πολύχρονη πορεία γεμάτη εξαίσια album και γλυκόπικρες μουσικές ιστορίες, ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο το ανανεωμένο Anodos club της οδού Πειραιώς, που τελεί υπό νέα διαχείριση και θα φιλοξενήσει φέτος μια σειρά από εμφανίσεις αγαπημένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

“A Bit of Previous”

Aπό το ντεμπούτο album τους Tigermilk του 1996, μέχρι το φετινό 11ο στη σειρά “A Bit of Previous”, έχουν μεσολαβήσει δεκάδες τραγούδια που έχουν κατακτήσει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά του κοινού, άλλοτε αφήνοντας στον ακροατή ένα χαμόγελο και άλλοτε μια γλυκιά μελαγχολία.

Προικισμένοι με μια ιδιαίτερη ματιά που αντανακλάται στους ευφάνταστους στίχους τους, οι Belle and Sebastian κατάφεραν μια εντυπωσιακή αντοχή στον χρόνο, που δεν τους άφησε κανένα σημάδι κόπωσης. “Η ικανότητά μου να αντλώ χαρά από την ποπ μουσική δεν έχει εξαντληθεί”, ομολογεί ο ιδρυτής Stuart Murdoch.

Δημιουργήθηκαν το 1996 και έχουν 11 άλμπουμ στο ενεργητικό τους. Το όνομα “Belle and Sebastian” προέρχεται από το Belle et Sébastien, ένα παιδικό βιβλίο του 1965 από τη Γαλλίδα συγγραφέα Cécile Aubry.

Έχοντας πίσω τους μια επιτυχημένη καριέρα που τους απέφερε ένα Brit Αward (1999) και υποψηφιότητες στα βραβεία Mercury Music Prize και Ivor Novello Award, συνεχίζουν στο “σήμερα” τη μουσική τους πορεία, γεμάτοι έμπνευση και πάθος.

Οι Belle and Sebastian (Stuart Murdoch, Stevie Jackson, Sarah Martin, Chris Geddes, Richard Colburn, Bobby Kildea) δεν υπόσχονται μαγικές λύσεις στα ανθρώπινα προβλήματα. Προσφέρουν όμως προβληματισμό, αυθεντική συγκίνηση και εξαίσια μουσική.

Ανανεωμένοι και ορεξάτοι, έρχονται στην Αθήνα για ένα live που αναμένεται να ανοίξει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Amalia and The Architects, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα ονόματα της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής.

Info: Eισιτήρια: 29 ευρώ, Προπώληση: Viva.gr, Ωρα έναρξης: 20:30, Anodos Club: Πειραιώς 183, Αθήνα 11853.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα