Δύο Έλληνες νικητές στα φετινά Grammy μαζί με τον γιο του θρυλικού Bob Marley

Διαβάζεται σε 2'
Δύο Έλληνες νικητές στα φετινά Grammy μαζί με τον γιο του θρυλικού Bob Marley

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των μουσικών βραβείων Grammy υπήρξαν και δύο ελληνικά ονόματα.

Τα φετινά μουσικά βραβεία Grammy, η τελετή απονομης των οποίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες είχαν (και) ελληνικό χρώμα. Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς υπήρξαν και δύο Έλληνες.

Ο λόγος για τον Alexx Antaeus και τον Αντρέα Γιατράκο, οι οποίοι βραβεύτηκαν ως παραγωγοί του Julian Marley, γιου του θρύλου της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Bob Marley.

Ο δίσκος του Julian Marley «Colors of Royal» πήρε το Grammy του Καλύτερου Ρέγκε Άλμπουμ για το 2023. Κι έτσι χάρτισε και στην ελληνική μουσική σκηνή μία μεγάλη επιτυχία, λόγω της συμβολής των Alexx Antaeus και Αντρέα Γιατράκου σε αυτόν.

Το Grammy για Καλύτερο Ρέγκε Άλμπουμ παρέλαβε ο Alexx Antaeus

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Julian Marley βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και δεν κατάφερε να δώσει το “παρών” στη τελετή απονομής, το πολύτιμο βραβείο Grammy παρέλαβε ο Alexx Antaeus, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Αφού πρώτα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ακαδημία των βραβείων, τη μητέρα του και τη σύζυγό του, αφιέρωσε αυτή τη σημαντική διεθνή διάκριση στους ανθρώπους της Τζαμάικα.

Εκεί ζει και εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο καταξιωμένοι παραγωγοί, φίλοι και συνεργάτες εδώ και 30 σχεδόν χρόνια, έχουν κάνει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 κατάφεραν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το chill out ethnic project Antaeus, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες χώρες με τέσσερα καταπληκτικά άλμπουμ αναφοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία μουσικής, με διαχρονικά έργα όπως το byzantine meditation (βυζαντινός διαλογισμός) και το World prayer.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα