Είναι γεγονός: Οι Guns N’ Roses LIVE στην Αθήνα

Είναι γεγονός: Οι Guns N’ Roses LIVE στην Αθήνα
Guns N' Roses Tony Dejak, File/AP Photo

Οι μοναδικοί Guns N’ Roses έρχονται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία, το Σάββατο 22 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 το Ολυμπιακό Στάδιο (OAKA) θα πάρει φωτιά. Οι μοναδικοί Guns N’ Roses – ο Axl Rose και ο Slash και ο Duff McKagan– έρχονται στην Ελλάδα για μία μοναδική συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

Οι Guns N’ Roses επιστρέφουν με μια τεράστια Παγκόσμια Περιοδεία για το 2023 σε παραγωγή της Live Nation, πραγματοποιώντας headline shows σε στάδια, φεστιβάλ και αρένες, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Το εμβληματικό rock συγκρότημα ξεκινάει το ταξίδι του στις 5 Ιουνίου από το Park Hayarkon – Tel Aviv, Israel και συνεχίζει δυναμικά στην Ευρώπη, κλείνοντας τις συναυλίες στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σημειώστε πως η θρυλική μπάντα επισκέπτεται τη χώρα μας με τη πλήρη σύνθεσή της πρώτη φορά μετά το 1993. Τελευταία φορά είχαμε δει τους Guns N’ Roses το 2006, αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για το σόλο πρότζεκτ του Axl. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, το “November Rain” έγινε το πρώτο “rock video με τις περισσότερες προβολές διαχρονικά“.

Guns N’ Roses – Η πορεία προς τη δόξα

Guns N' Roses - World Tour 2023 FRONTSTAGE PRESS

Το 1985 στο Λος Άντζελες έγινε συγχώνευση των συγκροτημάτων “Hollywood Rose” (είχαν αρχηγό τον Αξλ Ρόουζ) και “L.A. Guns (είχαν αρχηγό τον Τρέισι Γκανς). Τα μέλη του συγκροτήματος κατέληξαν σε μια τελική σύνθεση: Αξλ Ρόουζ (φωνητικά), Ίζι Στράντλιν (κιθάρα) (οι δυο τους βρίσκονταν στους Hollywood Rose), Slash (κιθάρα), Νταφ ΜακΚάγκαν (μπάσο) και Στίβεν Άντλερ (ντραμς) (οι τρεις τους ενσωματώθηκαν αργότερα).

Το νέο συγκρότημα έκανε μια μικρή περιοδεία στο Σιάτλ και μετά όλα τα μέλη του έμεναν στο ίδιο σπίτι, στο Λος Άντζελες και έπαιζαν σε διάφορα μπαρ, ώστε να καταφέρουν να βρουν τον ήχο που τους ταίριαζε. Μέχρι το 1986 είχαν γράψει 14 κομμάτια και μέχρι το 1987 έπαιζαν support στους Aerosmith, τον Alice Cooper και τους Mötley Crüe.

Το “Appetite for Destruction” (21 Ιουλίου του 1987) τους εκτόξευσε στην κορυφή της δημοτικότητας, ενώ όλοι εμείς που σχεδόν μεγαλώσαμε με το MTV βλέπαμε τα βιντεοκλίπ της μπάντας επί 24ωρου βάσεως. To καλοκαίρι του 1988, το πρώτο τους άλμπουμ έφθασε στην κορυφή των αμερικανικών charts. Ο δίσκος αυτός είναι ένας από τους καλύτερους που ανέδειξε η ροκ μουσική σκηνή. Περιείχε τα κομμάτια: Welcome to the Jungle, It’s So Easy, Nightrain, Out ta Get Me, Mr. Brownstone, Paradise City, My Michelle, Think About You, Child o’ Mine, You’re Crazy, Anything Goes, Rocket Queen.

To εξώφυλλο του Appetite for Destruction Guns N Roses


Τα θυελλώδη προβλήματα της μπάντας με τα ναρκωτικά και ο ατίθασος χαρακτήρας τους έφερε πολλές διενέξεις, με τον Άντλερ να… απολύεται μετά την τραγική του εμφάνιση, στις 7 Απριλίου του 1990, στο “Farm AID IV”. Μέσα από απανωτές διαφωνίες και τσακωμούς στις 17 Σεπτεμβρίου του 1991, η μπάντα κυκλοφόρησε τους δίσκους”Use Your Illusion I” και “Use Your Illusion II”.

Χρόνια αργότερα, ο Slash δήλωσε στο περιοδικό “Total Guitar” για τις σχέσεις του με τον Ρόουζ “εγώ με τον Αξλ τα πήγαινα καλά. Η μόνη διαφωνία σε σχέση με τα Illusion ήταν όσον αφορά τα συνθεσάιζερ. Διαφωνούσα με τη χρήση τους και τότε και τώρα“. Για τις ηχογραφήσεις των δύο δίσκων, ο Slash δήλωσε: “Κάναμε ό,τι κάνουμε συνήθως. Μπαίναμε στο στούντιο όλοι μαζί και παίζαμε τα τραγούδια, ζωντανά, και έτσι, έβγαινε ο δίσκος. Αλλά, επειδή δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ ακουστικά, έπαιζα μαζί με τη μπάντα, απλά και μόνο για την ενέργεια του όλου πράγματος. Έπειτα, ξαναπήγαινα μόνος μου στο στούντιο και έγραφα τα δικά μου μέρη“. Τέλος, για τη χημεία της μπάντας είπε: “όταν βάζαμε στην άκρη τις χαζομάρες και απλώς παίζαμε, τότε πραγματικά υπήρχε ενότητα στο γκρουπ“.

Guns N' Roses Jack Plunkett/Invision/AP

Στα τέλη του 2015, επανενώθηκε η σύνθεση με τους Αξλ Ρόουζ, Slash και Νταφ ΜακΚάγκαν, και ο συνδετικός κρίκος για να συμφιλιωθούν Axl και Slash ήταν ο μπασίστας του συγκροτήματος, McKagan. Διάβασε εδώ όλη τη διαδρομή τους.

Οι Guns N’ Roses παραμένουν το πιο δυναμικό, “επικίνδυνο” και επιδραστικό rock αμερικανικό συγκρότημα

Ενσωματωμένο στην pop κουλτούρα, το album-ορόσημο “Appetite For Destruction” με τις θριαμβευτικές πωλήσεις του 1987, ξεχωρίζει ως το “ντεπούτο album με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ” καθώς και ως το “11ο album όλων των εποχών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ”, ενώ η περιοδεία “Not In This Lifetime…” (2016-2019) κατατάχθηκε ως η “τέταρτη υψηλότερη, σε εισπράξεις, συναυλία στην ιστορία της μουσικής”.

Το 1991, οι Guns N’ Roses συγκλόνισαν τον κόσμο με διπλό χτύπημα με τα 7 φορές πλατινένια άλμπουμ “Use Your Illusion I” και “Use Your Illusion II”, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις του Billboard 200 με την κυκλοφορία τους. Με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι αυτή τη στιγμή, ο κατάλογός τους αποτελείται από τα “G N’ R Lies” (5 φορές πλατινένιο), “The Spaghetti Incident?” (πλατινένιο), “Greatest Hits (5 φορές πλατινένιο)” και “Chinese Democracy” (πλατινένιο).

Επιπλέον, είναι μία από τις most-streamed ροκ μπάντες στον κόσμο, με μέσο όρο 24 εκατομμύρια ακροατές κάθε μήνα στο Spotify. Μετά τη θρυλική τους επανένωση, έγιναν headliners στο Coachella και πούλησαν πάνω από 5 εκατομμύρια εισιτήρια στην περιοδεία τους “Not In This Lifetime…”. Παρ΄ όλα αυτά, οι Guns N’ Roses δεν σταματούν ποτέ, με ακόμα περισσότερες συναυλίες για το 2023 και πολλές άλλες εκπλήξεις – το “Nightrain” συνεχίζει να ροκάρει ασταμάτητα!

Οι Guns N’ Roses είναι οι: Axl Rose (φωνή, πλήκτρα), Duff McKagan (μπάσο), Slash (κιθάρα), Dizzy Reed (πλήκτρα), Richard Fortus (κιθάρα), Frank Ferrer (ντραμς) και Melissa Reese (πλήκτρα).

Δισκογραφία

  1. Appetite for Destruction (1987)
  2. G N’ R Lies (1988)
  3. Use Your Illusion I (1991)
  4. Use Your Illusion II (1991)
  5. The Spaghetti Incident? (1993)
  6. Chinese Democracy (2008)

Προπώληση

Προπώληση εισιτηρίων: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί από ticketmaster.gr
Προπώληση για το Nightrain, το Fan Club των Guns N’ Roses, από Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί από ticketmaster.gr.

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα