Eurovision 2022: Συγκλόνισε η Ουκρανία με το Stefania

Eurovision 2022: Συγκλόνισε η Ουκρανία με το Stefania
Eurovision 2022 - Ουκρανία ANDRES PUTTING / ebu

Άγγιξε το κοινό η εμφάνιση της Ουκρανίας στον Τελικό της Eurovision 2022. Οι Kalush Orchestra ερμήνευσαν το "Stefania" για όλες τις μητέρες του κόσμου.

Συγκίνησε το κοινό η εμφάνιση της Ουκρανίας στον Τελικό της Eurovision 2022 το βράδυ του Σαββάτου (14/05), με τους Kalush Orchestra να δέχονται μεγάλο χειροκρότημα από την αρένα.

Το μεγάλο φαβορί των στοιχημάτων ερμήνευσε με επιτυχία το τραγούδι “Stefania“, το οποίο αποτελείται από rap κουπλέ σε συνδυασμό folk ρεφραίν και hip hop beats, ενώ το τραγούδι είναι αφιερωμένο στις μητέρες των μελών του συγκροτήματος, αλλά και στις μητέρες όλου του κόσμου.

Οι ίδιοι έκαναν το κοινό να σηκωθεί από τη θέση του, με τις φωνές των ερμηνευτών να συγχρονίζονται απόλυτα.

Δείτε την εμφάνιση της Ουκρανίας στον τελικό της Eurovision 2022

Στο τέλος του τραγουδιού ο ράπερ του τραγουδιού έκανε έκκληση σε όλον τον κόσμο να βοηθήσει τη Μαριούπολη και το Αζοφστάλ.

Το τραγούδι βρίσκεται εδώ και μήνες στην πρώτη θέση των στοιχημάτων, γεγονός που καθιστά τη χώρα απόλυτο φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό.

Kalush Orchestra: Πρόβες ανάμεσα στις βόμβες

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision βρέθηκε για αρκετό καιρό υπό αμφισβήτηση, λόγω της ρωσικής εισβολής στη χώρα, ωστόσο τελικά το συγκρότημα “Kalush Orchestra” κατάφερε να βρεθεί στη σκηνή κανονικά, έχοντας τη στήριξη της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τα μέλη του συγκροτήματος έκαναν χωριστά πρόβες, τραγουδώντας κατά μόνας το κομμάτι τους, το οποίο έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε ο Πσιουκ, μέλος του συγκροτήματος.

Για τον ίδιο, η συμμετοχή του συγκροτήματος στον διαγωνισμό αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση.

«Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», σημείωσε. «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα