Eurovision 2023: Η Γαλλίδα ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ακούγοντας τη χαμηλή βαθμολογία που έλαβε

Eurovision 2023: Η Γαλλίδα ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ακούγοντας τη χαμηλή βαθμολογία που έλαβε
Η La Zarra video printscreen / eurovision youtube

Οργισμένη με τη βαθμολογία που έλαβε από το κοινό, η τραγουδίστρια της Γαλλίας στη Eurovision 2023 σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα. Η απάντησή της για το περιστατικό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 67ος Διαγωνισμός της Eurovision, με τη Σουηδία και το «Tattoo» της Loreen να κατακτά την πρώτη θέση στη Liverpool M&S Bank Arena, γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια ξεσήκωσε την αρένα του Λίβερπουλ, εντυπωσιάζοντας με την άρτια ερμηνεία της, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά των φαν, αλλά και τα στοιχήματα που την ήθελαν να κερδίζει.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μαρόκο κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας και το 2012, συγκεντρώνοντας 372 βαθμούς με το αξέχαστο “Euphoria”.

Έντεκα χρόνια μετά, επέστρεψε στην οικογένεια της Eurovision με το τραγούδι “Tattoo”, το οποίο σαρώνει σε όλες τις πλατφόρμες streaming, πραγματοποιώντας τη δεύτερη νίκη της στον θεσμό.

Την ίδια ώρα, η Κύπρος, με τον Andrew Lambrou κατέκτησε την 12η θέση, ανάμεσα σε 26 χώρες στον Τελικό.

Νικήτρια της Eurovision 2023 η Σουηδία με την Loreen AP Photo/Martin Meissner

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ένα απρόοπτο ήρθε να… ταράξει την κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, όταν οι παρουσιαστές ανακοίνωσαν ότι η Γαλλία με την La Zarra λαμβάνει μόλις 50 πόντους από το κοινό, η τραγουδίστρια αντέδρασε έντονα, έδειξε τη δυσαρέσκειά της στην κάμερα, ενώ δεν δίστασε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο.

Η Γαλλίδα άφησε άφωνους όσους μετέδιδαν τα αποτελέσματα, καθώς την στιγμή που η κάμερα της είχε κάνει κοντινό πλάνο, εκείνη έκανε την απρεπτή χειρονομία με το δάχτυλό της, η οποία σχολιάστηκε στα social media στην συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι η La Zarra εκπροσώπησε τη Γαλλία στην Eurovision 2023, με το ντίσκο-ποπ τραγούδι της “Évidemment” (“Προφανώς”) με το οποίο ξεσήκωσε ιαχές στο στάδιο. Το φόρεμα της ερμηνεύτριας ξεδιπλώθηκε σαν θάλασσα, ενώ το τραγούδι κορυφώνεται στον στίχο “μεγάλη Γαλλία”.

Τελικώς, η Γαλλία κατέκτησε τη 16η θέση στο σύνολο.

Eurovision 2023: Η χειρονομία της La Zarra

Γαλλία: Η ανακοίνωση της La Zarra για το περιστατικό

Ακολουθεί η απάντηση της Γαλλίδας εκπροσώπου, σχετικά με τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, μέσω ανάρτησης στο Instagram:

“Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη στήριξή σας!

Είμαι περήφανη που εκπροσώπησα την Γαλλία και όλους τους γαλλόφωνους! Ευχαριστώ την Ευρώπη και τους φανς όλου του κόσμου. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την εξαιρετική και μοναδική εμπειρία!

Θα ήθελα επιπλέον να σας διευκρινίσω πως η χειρονομία που έκανα μέσα στο green room και που όλοι διαδίδουν στα μέσα δικτύωσης δεν είναι σε καμία περίπτωση χειρονομία περιφρόνησης ή προσβολής. Και σε καμία περίπτωση μεσαίο δάχτυλο. Είναι μια χειρονομία απογοήτευσης από πλευράς μου που σημαίνει “whatever” και θα μπορούσαμε να την μεταφράσουμε ως “ό,τι έγινε έγινε”. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Καμία πρόθεση να σοκάρω ή να προκαλέσω. Με συγχωρείτε αν παρεξηγήθηκε.

Ευχαριστώ και πάλι για όλα. Συγχαρητήρια στη Σουηδία και τη Loreen. Μπράβο σε όλους τους τόσο ταλαντούχους καλλιτέχνες που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Ανυπομονώ να σας ξανασυναντήσω πολύ σύντομα για νέες περιπέτειες στη Γαλλία και αλλού.

Σας αγαπώ όλους

La Zarra.”

Eurovision 2023: Η εμφάνιση της Γαλλίας στον Τελικό

Eurovision 2023: Η βαθμολογία των επιτροπών

Eurovision 2023: Η βαθμολογία του κοινού

Ποια είναι η La Zarra

Η μαροκινής καταγωγής La Zarra (θυμίζουμε ότι και η Loreen έχει Μαροκινή-βερβερική καταγωγή) ήρθε στο Λίβερπουλ με απευθείας ανάθεση. Η 25χρονη τραγουδίστρια έχει γεννηθεί στον Καναδά από γονείς μουσικούς και έχει διασκευάσει πολλά τραγούδια των μουσικών της ειδώλων.

Θαυμάζει την υπέροχη Edith Piaf, αλλά και την Céline Dion, την Barbara Pravi, την πάλαι ποτέ εμβληματική ερμηνεύτρια Dalida και την Mary J. Blige.

Η La Zarra AP Photo/Martin Meissner


Το 2016 έγινε γνωστή με το single “Printemps blanc”, σε συνεργασία με τον Γάλλο ράπερ, Niro. Την άνοιξη του 2021, κυκλοφόρησε το “Tu t’en iras” και βρέθηκε στην κορυφή των playlist σε πλατφόρμες όπως η Apple Music, το Deezer και το Spotify.

Η Γαλλία έχει 5 νίκες στη Γιουροβίζιον με τελευταία αυτή το μακρινό 1977 (με τη Marie Myriam και το τραγούδι “L’oiseau et l’enfant”)

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα