Eurovision 2024: “Δύσκολη” εμφάνιση με ανάμεικτα συναισθήματα για το Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Eden Golan
Η Eden Golan για το Israel στη Eurovision AP Photo/Martin Meissner

Η Ισραηλινή Eden Golan “τα κατάφερε” να ανέβει στη σκηνή της Eurovision με την ποπ μπαλάντα “Hurricane” που δεν μας εντυπωσίασε.

Τα σαράντα κύματα πέρασε η εκπρόσωπος του Ισραήλ Eden Golan στη φετινή Eurovision 2024, προκειμένου να ολοκληρώσει τις πρόβες και να τη δούμε απόψε στον Β΄ Ημιτελικό στο Μάλμε.

Η 20χρονη εκπρόσωπος του Ισραήλ αντιμετώπισε γιούχα και αποδοκιμασίες την Τετάρτη στην πρόβα για την αποψινή της εμφάνιση – όταν σε ένα παράλληλο σύμπαν μαίνονται οι επιθέσεις στη Γάζα και αναμένεται επιχείρηση κόλαφος στη Ράφα.  Η τραγουδίστρια, που είχε λάβει οδηγίες να μην εγκαταλείψει το δωμάτιο του ξενοδοχείου της παρά μόνο για τις επίσημες εκδηλώσεις της Eurovision, ανέβηκε επιτέλους στη σκηνή και ερμήνευσε το “Hurricane”.

Το τραγούδι δεν είναι απαραίτητα πολιτικό (ειδικά από τη στιγμή που άλλαξαν τον τίτλο του από “October Rain”) αλλά όπως έχει πει η τραγουδίστρια “μιλάει για όσα αισθάνεται ο λαός μου”. Σε πρώτο επίπεδο περιγράφει απλά την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που βιώνει μια προσωπική κρίση.

Ντυμένη περίπου σαν νεράιδα, η Eden τραγουδάει μέσα από μια στρογγυλή κατασκευή “αστέρι”, που είναι και το κυρίαρχο οπτικό εύρημα για τη χορογραφία της. Το τραγούδι θεωρείται φαβορί και οι Σουηδοί διοργανωτές έχουν κάνει τα πάντα για να μη δούμε και να μην ακούσουμε τις αντιδράσεις του κοινού.

Eurovision 2024: Δείτε την εμφάνιση του Ισραήλ

Eden Golan
Η Eden Golan για το Israel στη Eurovision AP Photo/Martin Meissner

Η Ρωσοϊσραηλινή Eden Golan ξεκίνησε σε ηλικία των 9 ετών να ασχολείται με τη μουσική – και με τη ρυθμική γυμναστική – και κέρδισε αναγνώριση συμμετέχοντας σε μουσικούς. Έχει περάσει από girl group, έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ, τηλεοπτικές εκπομπές και σόου. Σίγουρα το ότι θα έφτανε στη Eurovision με αυτές τις συνθήκες είναι κάτι που δεν περίμενε. 

Η καριέρα της άρχισε να “ανεβαίνει” παίρνοντας μέρος στη ρωσική επιλογή για τον διαγωνισμό τραγουδιού Junior Eurovision 2015 και στη συνέχεια στον ρωσικό τηλεοπτικό διαγωνισμό The Voice Kids. Θαυμάζει την Beyoncé, την Ariana Grande (την ψιλοθυμίζει κιόλας), την Jessie J και τους Whitney Houston και  Justin Timberlake. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα