Eurovision: Η Ελπίδα είχε προτείνει τη ‘θρυλική’ ντισκοτέκ για το διαγωνισμό

Eurovision: Η Ελπίδα είχε προτείνει τη ‘θρυλική’ ντισκοτέκ για το διαγωνισμό

Το πιο διάσημο ίσως τραγούδι της ερμηνεύτριας, που αναπαράγεται ακόμη και σήμερα και έχει διασκευαστεί στο παρελθόν από τα Ημισκούμπρια, γράφτηκε ως πρόταση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια υπήρξε για δεκαετίες μια από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision. Βρέθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό το 1979, τραγουδώντας το “Σωκράτη, εσύ σούπερσταρ” και έφερε για τη χώρα μας την όγδοη θέση. Όπως λέει η ίδια μάλιστα, τότε είχε βάλει στόχο για ακόμη υψηλότερη θέση, κάτι που αποδείκνυε και η απήχηση του τραγουδιού τις ημέρες του θεσμού.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso και εκεί αποκαλύπτει πως της έγινε πρόταση από την ΕΡΤ να λάβει μέρος στο “Μάθημα Σολφέζ” το 1977. “Με φωνάζουν το 1977 για το «Μάθημα Σολφέζ» και δεν ήθελα να πάρω μέρος. Επιθυμούσα να πάω μόνη μου στον διαγωνισμό. Πες με ψώνιο, πίστευα στις δυνάμεις μου” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Από το 1976 άρχισα να στέλνω τραγούδια για τη Eurovision, αλλά δεν περνούσα” σημείωσε και κατέληξε: “Το 1979 στέλνω δυο τραγούδια, το «Σωκράτη, εσύ σουπερστάρ» και την «Ντισκοτέκ». Πέρασε ο «Σωκράτης και όπως μου έχουν πει, το τραγούδι αυτό έχει μπει στα 12 καλύτερα της διοργάνωσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα