Γιάννης Χαρούλης: Δείτε το video του νέου τραγουδιού “Θέατρο του Δρόμου”

Γιάννης Χαρούλης: Δείτε το video του νέου τραγουδιού “Θέατρο του Δρόμου”
Ο Γιάννης Χαρούλης Youtube

Το ολοκαίνουργιο τραγούδι του Γιάννη Χαρούλη σε στίχους Ελένης Φωτάκη ονομάζεται "Θέατρο του Δρόμου" και αντλεί έμπνευση από τις τελευταίες μέρες ενός μελλοντικού αυτόχειρα.

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, όχι μόνο για να σμίξουμε ξανά όπως θα έλεγε κι ο ίδιος σε μια ζωντανή παράσταση, αλλά κυρίως για να τραγουδήσουμε μαζί του, τώρα, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Η ερμηνεία του στο τραγούδι αυτό στοχεύει απευθείας στην ψυχή και δίνει ζωή στους στίχους της Ελένης Φωτάκη. Η μουσική του Γιάννη Χαρούλη παίρνει μορφή μέσα από τις δεξιοτεχνικές ερμηνείες του Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα και του Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα.

«Το «Θέατρο του Δρόμου» αντλεί την πρώτη του έμπνευση, από τις τελευταίες μέρες ενός μελλοντικού αυτόχειρα. Μια βιτρίνα καλυμμένη με εφημερίδες, χειρόγραφα σημειώματα, φωτογραφίες, μαρτυρίες, μια υδρόγειος μέσα σε μία απόχη, ψυχιατρεία, αυτοσχεδιασμοί στο δρόμο, γέλια και κραυγές, θύτες και θύματα… οδηγούν την Ελένη Φωτάκη στις πρώτες φράσεις ενός στίχου. Ανάμεσα στις φράσεις υπάρχει ένα πρόσωπο, αλλά και δεν υπάρχει. Όταν ολοκληρώνει, στέλνει το στίχο στο Γιάννη Χαρούλη. Τον στέλνει όμως χωρίς τη «βιογραφία» του, χωρίς εξηγήσεις. Ο Γιάννης προχωρά σχεδόν αμέσως στη μελοποίησή του και μέσα απ’ αυτήν, οδηγεί τον εγκλωβισμένο ίσκιο του στίχου σε μια λυτρωτική, σχεδόν ευτυχισμένη περιδίνηση. Αργότερα, διαισθήσεις και σκέψεις διασταυρώνονται. Στην ομάδα δημιουργίας προστίθενται δύο μουσικοί. Ακολουθούν πρόβες και παρέες, που καταλήγουν σε μια ζωντανή ηχογράφηση. Έτσι προκύπτει το «Θέατρο του Δρόμου», ένα τραγούδι σχεδόν κινηματογραφικό, που αφήνει το κεντρικό του πρόσωπο να βγει από το πλάνο σφυρίζοντας, για να χαθεί τελικά προς άγνωστη κατεύθυνση.»

Γιάννης Χαρούλης & Ελένη Φωτάκη

Δείτε το video:

Πληροφορίες:

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Στίχοι / Ελένη Φωτάκη

Μουσική / Γιάννης Χαρούλης

Στο κομμάτι έπαιξαν live οι μουσικοί:

Λευτέρης Ανδριώτης: Λύρα , Φωνητικά

Ορέστης Μπενέκας: Πλήκτρα, Loops, Φωνητικά

Γιάννης Χαρούλης: Λαούτο , Φωνή

Ενορχήστρωση κομματιού:

Λευτέρης Ανδριώτης – Ορέστης Μπενέκας – Γιάννης Χαρούλης

Η Live ηχογράφηση έγινε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2021 από τον Νίκο Κωνσταντάκη στο Alai Studio.

Μίξη: Νίκος Κωνσταντάκης

Mastering: Παναγιώτης Ριζόπουλος

Επιμέλεια Παραγωγής: Στέλιος Σιγανός

Σκηνοθεσία: Άγγελος Ψωμόπουλος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μπομπολάκης

Οπερατέρ: Χάρης Ντουκάκης

Μοντάζ: Άγγελος Ψωμόπουλος

Color Correction: Χάρης Ντουκάκης

Ακολουθήστε το Γιάννη Χαρούλη:

Facebook

Instagram

Website

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα