Η Νατάσσα Μποφίλιου σ΄ένα συναυλιακό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις

Η Νατάσσα Μποφίλιου σ΄ένα συναυλιακό ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις
kartbykleanthi

Μποφίλιου- Καραμουρατίδης- Ευαγγελάτος ταξιδεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο με μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε- Πού θα τους συναντήσετε

Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Τρεις καλλιτέχνες που μας έκαναν να ξαναπιστέψουμε στις ομάδες και στο όνειρο, που ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και άφησαν ένα ισχυρό προσωπικό στίγμα στο ελληνικό μουσικό τοπίο. Μία ομάδα σταθερή, αρραγής, που χρόνια τώρα αφουγκράζεται τους κραδασμούς της εποχής και συντονίζεται απόλυτα με το κοινό της.

Το έχουν δηλώσει πολλές φορές. Η μουσική και η δημιουργία είναι υπαρξιακό ζήτημα γι΄ αυτούς. Και δεν μπορούν να μείνουν μακριά από τη σκηνή. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύουν στην Ελλάδα και την Κύπρο με μια παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε. Μία παράσταση που κατόρθωσε να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ σκηνής και θεατών, δημιουργώντας μια νέα μοναδική καλλιτεχνική πρόταση, που ξεχώρισε για την ορμή και τον δυναμισμό της.

kartbykleanthi


Χαρακτηριστικά είναι αυτά που λέει η Χαρά Μαγαλιού, Tour Manager PROSPERO, για τα live της: “Οι συναυλίες της Νατάσσας, του Θέμη και του Γεράσιμου έχουν όραμα, εκτός από καλλιτεχνική αξία. Συνδέουν το κοινό σε πολλά επίπεδα. Αυτό το καλοκαίρι ο κόσμος είναι περισσότερος και σίγουρα πιο ανέμελος, καθώς οι συνθήκες είναι καλύτερες.

Στις φετινές συναυλίες είναι όμορφο και φυσικά αξιοσημείωτο ότι είναι πολύ περισσότερα τα νέα παιδιά. Βλέπεις κορίτσια και αγόρια, τα οποία έρχονται με το ΚΤΕΛ από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες, να κάνουν μια αγκαλιά τη Νατάσσα στο τέλος – και μαζί και σ’ εμάς που δουλεύουμε δίπλα της. Είναι βαθιά συγκινητικό όλο αυτό – είμαι και μαμά και το εισπράττω ακόμη πιο έντονα. Η ερώτησή μου σε όλα αυτά τα παιδιά, είναι πάντα η ίδια “Έχετε που να μείνετε;”

Δε λείπουν βέβαια και οι υπερβολές και τα γοερά κλάματα όταν την αντικρίζουν. Δεν μπορούν να ελέγξουν το έντονο συναίσθημά που τα κατακλύζει. Στα κορίτσια ειδικά ο συναισθηματισμός “χτυπάει κόκκινο”!

Το συναυλιακό αυτό ταξίδι είναι συναρπαστικό, καθώς ανοίγει έναν τολμηρό διάλογο της δισκογραφίας τους με το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο.

kartbykleanthi


«Αν υπήρχε μια φυλή χαμένων ονειροπόλων, ευαίσθητων τρελών, ερωτευμένων, τρυφερών και θυμωμένων, που κατοικεί στις δύο όχθες του ποταμού, θα ακολουθούσες την πορεία της;
Σε ένα φωτεινό πρωί στην πόλη,
Σε μια ελεύθερη αγκαλιά,
Σε μια διαδήλωση,
Σε τραγούδια που λένε:
“Αυτή είναι η ιστορία των δικών μου – κι η δική μου”
Αν υπήρχε αυτή η φυλή, θα έψαχνες μαζί της τη θέση σου στον κόσμο;» αναρωτιούνται η Νατάσσα, ο Θέμης και ο Γεράσιμος.

Θεσσαλονίκη- Μία ιδιαιτερη συναυλιακή στάση

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συναυλιακή τους στάση στη Θεσσαλονίκη. “Η εμπειρία της συναυλίας ήταν συγκλονιστική και εκρηκτική! Η ευτυχία να συναντάς τη φυλή σου μέσα στην απόλυτη ασφάλεια, την ενέργεια, την αγάπη. Ευγνωμοσύνη” αναφέρει στο NEWS 24/7 η Νατάσσα Μποφίλιου, ενώ ο Θέμης Καραμουρατίδης προσθέτει: Στη Θεσσαλονίκη σπούδασα αρμονία και πιάνο . Στο τρένο Πλατύ – Θεσσαλονίκη έγραφα τα πρώτα μου τραγούδια. Αντικριζοντας ένα ολόκληρο θεατρο Γης να τραγουδάει τα τραγούδια μας και στο κοινό να είναι οι παιδικοί μου φίλοι, θέλω να μπω σε μια χρονομηχανή και να πάω να βρω τον έφηβο εαυτό μου και να του πω «δε φαντάζεσαι τι απίθανα πράγματα θα ζήσεις σε αυτήν την πολη»”.

Εμείς ξεχωρίσαμε οκτώ τραγούδια που ακούγονται στο καλοκαιρινό αυτό ταξίδι που είναι γεμάτο συγκινήσεις.

Εποχή του θερισμού

Τσιγάρα βαριά

Μέρες του φωτός

Λύκος

Όνομα μου

Εκατοστό

Βαβέλ

Φολέγανδρος

Πάθος, ειλικρίνεια και κατάθεση ψυχής

“Θα έλεγα ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τις συναυλίες της Νατάσσας είναι το πάθος, η ειλικρίνεια και η απόλυτη κατάθεση ψυχής. Πιστεύω ότι αυτά είναι που χρειαζόμαστε όλοι, αλλά λίγο περισσότερο ίσως, τα νέα παιδιά!” σημειώνει η Χαρά Μαγαλιού- Tour Manager PROSPERO,.

Και συνεχίζει εξηγώντας πως το κοινό που την ακολουθεί δεν γνωρίζει από ηλικιακούς περιορισμούς. Ναι, είναι νεανικό, όμως “την ακολουθεί σταθερά και μεγαλύτερος κόσμος ηλικιακά. Άνθρωποι που την ακούν χρόνια, την εκτιμούν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο και αν θες, τα τραγούδια της μιλούν με άλλο τρόπο στην καρδιά τους. Για παράδειγμα, λίγες μέρες πριν, πηγαίνοντας στα Χανιά, γνώρισα στο αεροπλάνο ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζει στην Μελβούρνη. Ο άντρας παρακολουθούσε τη Νατάσσα από τα πρώτα της βήματα. Όταν μετακόμισε στην Αυστραλία το 2010 και συνάντησε την μετέπειτα σύζυγο, τη συνέστησε μουσικά και σ’ εκείνη. Από τότε, την ακούν συστηματικά και την ακολουθούν στις συναυλίες όταν έρχονται για διακοπές. Φέτος λοιπόν, ήρθαν στη συναυλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε αυτή των Χανίων. Δεν περιγράφεται με λόγια η χαρά τους όταν τη γνώρισαν από κοντά! Αυτές είναι μικρές στιγμές που μας δυναμώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε ότι αξίζει το τρέξιμο!”

kartbykleanthi


Τα δύο μεγάλα αθηναϊκά ραντεβού της φοβερής αυτής ομάδας θα λάβουν χώρα στο Θέατρο Βράχων, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω πού μπορείτε να τη συναντήσετε στην περιοδεία της:

  • 21 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΖΙΝΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
  • 24 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΙΛΚΙΣ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ
  • 25 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
  • 27 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Γ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ
  • 30 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΓΗΠΕΔΟ ΝΥΜΦΩΝ
  • 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΙΓΙΟ – ΛΙΜΑΝΙ
  • 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΝΕΣΤΟΡΙΟ – RIVER PARTY
  • 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΡΕΒΕΖΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”
  • 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΡΟΔΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ
  • 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
  • 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΦΛΟΚΑ)
  • 4 & 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
  • 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ.
  • 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΤΡΑ – ΠΑΛΑΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα