Κοίτα γύρω: Ο Γιάννης Κότσιρας κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ

Κοίτα γύρω: Ο Γιάννης Κότσιρας κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ

Το νέο άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα με τίτλο "Κοίτα γύρω" περιλαμβάνει 12 τραγούδια που το καθένα έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία και να μεταφέρει στιγμές και συναισθήματα.

Το καινούργιο άλμπουμ με τίτλο “Κοίτα γύρω” κυκλοφόρησε ο αγαπημένος τραγουδοποιός Γιάννης Κότσιρας, που ξέρει πάντα πώς να μιλά στην ανθρώπινη ψυχή και να ερμηνεύει τα συναισθήματά της.

Με το νόημα του τίτλου “Κοίτα γύρω” ξεκίνησαν όλα. Αυτό έκανε πάντα το τραγούδι. Κοιτούσε τους ανθρώπους γύρω του και κατέγραφε τις ιστορίες τους. Άνθρωποι που χαίρονται, άνθρωποι που ερωτεύονται, άνθρωποι που χάνονται, άνθρωποι που πασχίζουν, άνθρωποι που ζουν τα εύκολα και τα πολύ δύσκολα. Αυτό κάνει και ο Γιάννης Κότσιρας. Ανήσυχος και παρατηρητικός από πάντα κοιτάει γύρω του και κάνει αυτό που σκέφτεται και αυτό που νιώθει, τραγούδι.

Με την καλλιτεχνική του ευαισθησία σε συνεχή εγρήγορση και την λατρεία του για τη μουσική αστείρευτη, ο Γιάννης Κότσιρας συνέχεια καταγράφει, ακούει και συλλέγει μουσικό υλικό αφήνοντας τον χρόνο να ωριμάσει “τα πιστεύω του” μέχρι να έρθει η ώρα του τελικού σχεδιασμού και της ηχογράφησης μιας νέας δουλειάς που να αντικατοπτρίζει συνθήκες και συναισθήματα του σήμερα.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ που περιλαμβάνει 12 τραγούδια και κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες, ενώ προτρέπει τον ακροατή να κάνει αυτό που λέει το όνομά του: να κοιτάξει γύρω και να τραγουδήσει, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Τραγούδια που έγραψαν για τον Γιάννη Κότσιρα παλαιότεροι συνεργάτες του, αλλά και δημιουργοί που συνεργάζεται για πρώτη φορά. Τραγούδια που το καθένα έχει να διηγηθεί την δική του ιστορία και να μεταφέρει στιγμές και συναισθήματα μέσα από τη φωνή του ερμηνευτή σε όλους μας.

Από το άλμπουμ ξεχωρίζει το ομότιτλο τραγούδι. Στο “Κοίτα γύρω” έγραψε τη μουσική ο Χριστόφορος Γερμενής, τους στίχους ο Γιάννης Κότσιρας και ο Κόμης Χ και συμμετέχουν οι Θοδωρής Μαυρογιώργης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος και Κόμης Χ. Το τραγούδι αυτό θα συνοδεύει ως single την κυκλοφορία της έκδοσης.

Μια ακόμα εξαιρετική συμμετοχή είναι αυτή του Μίλτου Πασχαλίδη στο τραγούδι Άγριος Ανθός σε μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους του Δημήτρη Λέντζου. Τέλος, στο άλμπουμ περιλαμβάνεται το τελευταίο ποίημα του Μάνου Ελευθέριου που μελοποίησε ο Νίκος Χιώτογλου.

Ο Γιάννης Κότσιρα για το τραγούδι “Κοίτα γύρω”:

“Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε σε μια περίοδο αγωνίας με όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας.

Οι πλημμύρες στην Μάνδρα, οι πυρκαγιές στο Μάτι, στην Κινέτα, στην Κερατέα, στους Αγίους Θεοδώρους, η βιαιότητα σε ανθρώπους και ζώα.

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου, της Ελένης Τοπαλούδη αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα με τον φόνο του George Floyd και το lockdown…

Ήταν μια ανάγκη να πω κάποια πράγματα στα παιδιά μου σε περίπτωση που δεν θα κατάφερνα να τους τα πω από κοντά.

Έχοντας πάντα στο μυαλό μου τα αθώα βλέμματα του Νικόλα και του Κωνσταντίνου αλλά και την θαυμάσια μελωδία του Χριστόφορου Γερμενή.

Η βασική μελωδία της εισαγωγής ήταν μια ιδέα του Απόστολου Ρίζου στην πρώτη ζωντανή παρουσίαση του τραγουδιού στην παράσταση Radiotrip του Χρήστου Παπαμιχάλη και του Θοδωρή Μαυρογιώργη στις 19 Οκτωβρίου 2018 στον Σταυρό του Νότου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα φιλαράκια μου, τον Απόστολο, την Ανδριάνα και τον Θοδωρή αλλά και γι’ αυτήν την υπέροχη “παρέμβαση” του Κόμη…

Και φυσικά στην Ιουλία Τζανετουλάκου που με την χορωδία της ConAnima, έδωσαν ακριβώς αυτήν την παιδικότητα που χρειαζόταν αυτό το τραγούδι.

Αλέξανδρε, νομίζω πως ξεπέρασες τον εαυτό σου εδώ. Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι.

Στην αρχή ακούγεται απόσπασμα από την ομιλία του Martin Luther King κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης που του δόθηκε στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου του 1964 για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.


Τα τραγούδια του νέου άλμπουμ:

1. Κοίτα Γύρω

Χριστόφορος Γερμενής – Γιάννης Κότσιρας

Συμμετέχουν: Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Κόμης Χ και η Παιδική Χορωδία ConAnima

2. Η Αμαρτία Μου

Ανδρέας Κατσιγιάννης – Ελένη Γιαννατσούλια

3. Καρδιά Μου

Μανόλης Ανδρουλιδάκης – Δημήτρης Λέντζος

4. Άγριος Ανθός

Βαγγέλης Μαχαίρας – Δημήτρης Λέντζος

Συμμετέχει ο Μίλτος Πασχαλίδης

5. Τα Νέα Μου

Γιώργος Σαμπάνης – Ελεάννα Βραχάλη

6. Έρωτας Ή Τίποτα

Γιώργος Καραδήμος

7. Ο Αργαλειός

Χρήστος Δάντης – Νίκος Σαρρής

8. Μη Μου Ζητάς Να Σ’ Αγαπώ

Βαγγέλης Μαχαίρας – Σταύρος Σταύρου

9. Μ’ Έχουν Βαφτίσει

Γιάννη Γιάννης Κότσιρας – Σταύρος Σταύρου

10. Βαγκέο

Ηλίας Καμπακάκης – Ελένη Γιαννατσούλια

11. Στον Κόσμο Αυτό

Νίκος Χιώτογλου – Μάνος Ελευθερίου

12. Έχει Ο Θεός

Ηλίας Καμπακάκης – Ελένη Γιαννατσούλια

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα