Κωστής Μαραβέγιας: Κάποτε θα σβήσουμε, αυτός είναι ένας λόγος να χαίρεσαι τη ζωή

Κωστής Μαραβέγιας: Κάποτε θα σβήσουμε, αυτός είναι ένας λόγος να χαίρεσαι τη ζωή
thomas daskalakis ndp photo agency [email protected]

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τη δύσκολη εφηβεία του, την τηλεόραση και την πολιτική κατάσταση

Ο Κωστής Μαραβέγιας μίλησε στην εκπομπή “Πεζοί στον αέρα” με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη στο Ραδιόφωνο 24/7 για τα παιδικά του χρόνια, τη δύσκολη εφηβεία, τη σχέση το με το τραγούδι, την τηλεόραση και την πολιτική κατάσταση.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο Αγρίνιο και τη Λευκάδα, τους πρώτους αγώνες ποδοσφαίρου και την αρχή της σχέσης του με το τραγούδι. Δήλωσε ότι τον θυμώνει η επιθετικότητα στην καθημερινότητα και του δίνει ανάσα η ευγένεια.

Θεωρεί πως το χάρισμά του είναι η αμεσότητα και θεωρεί πως δεν φοβήθηκε την έκθεση γιατί είχε δουλέψει μέσα του βασικά υπαρξιακά ερωτήματα.

«Συνειδητοποίησα νωρίς ότι είμαστε ένα τίποτα, μια κουκκίδα. κάποτε θα σβήσουμε, θα ξεχαστούμε. Αυτός είναι ένας λόγος να χαίρεσαι τη ζωή. ΝΑ σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις και να το υποστηρίξεις με πάθος. Να μάθεις που είσαι , ποιος είσαι και να καταφέρεις να είσαι ευτυχής που είσαι ακόμα εδώ και είσαι καλά» είπε.

Αυτό που τον γοητεύει στην τέχνη είναι ότι διαστέλλει τον χρόνο και παραδέχεται πως δεν θέλει να φορτώνει με συναίσθημα τα τραγούδια του και πως δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μελωδία.

Στο ερώτημα γιατί έκανε τηλεόραση και αν φοβάται ότι θα καταχωρηθεί στις προσωπικότητες του life style  απαντά: «Μου αρέσει που δίνω ότι μπορώ στα νέα παιδιά αλλά είναι και όλα αυτά που είπες. Ήθελα να το δοκιμάσω, με έπεισε και ο Μουζουράκης που ερχόταν σπίτι και με παρακαλούσε να το κάνουμε και η σχέση με το μέσο… όλα. Δεν νομίζω ότι αυτό με κάνει lyfe style γιατί το life style υπάρχει παντού. Και στα πανηγύρια στο χωριό υπάρχει ένας κώδικας συμπεριφοράς και ντυσίματος. »

Θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές λέει αν και δεν αποκλείει και την αποχή. Πολιτικά δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα καθώς θεωρεί ότι το επίπεδο στον δημόσιο διάλογο είναι πολύ χαμηλό. «Μου αρέσουν οι προοδευτικοί άνθρωποι που πιστεύουν στην αξιοκρατία είναι ανοιχτοί και το δείχνουν στην πράξη. Σε αυτή την αριστερά πιστεύω, σε μια αριστερά χωρίς αγκυλώσεις που πιστεύω ότι θα αρχίσει να αναπτύσσεται σιγά σιγά. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να ζούμε την απειλή του κοψίματος των συντάξεων. Ο κόσμος πρέπει να ζει αξιοπρεπώς»

(Φωτό: Π. ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ-Θ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ-Ε. ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ/NDP PHOTO AGENCY)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα