Λίνα Νικολακοπούλου: Ποιο διάσημο τραγούδι της ήταν στα αζήτητα πριν γίνει επιτυχία

Λίνα Νικολακοπούλου: Ποιο διάσημο τραγούδι της ήταν στα αζήτητα πριν γίνει επιτυχία
Η Λίνα Νικολακοπούλου στο Ενώπιος Ενωπίω

Η σπουδαία στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου μίλησε για την έμπνευση, τους στίχους και τραγούδια της. Περιέγραψε την ιστορία του "Μαμά Γερνάω" με την Τάνια Τσανακλίδου.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” στον ΑΝΤ1 βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου (15/05) η Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία μίλησε για την έμπνευση, τους στίχους της και τα τραγούδια που έχει γράψει.

Η σπουδαία στιχουργός, ανέφερε πως όλα μπορούν να είναι αιτία έμπνευσης και περιέγραψε πώς γράφει η ίδια:

“Είναι μαγικό πράγμα η έμπνευση. Κάτι μπορεί να έχεις νιώσει πριν από 30 χρόνια και να έρθει εκείνη την ώρα. Κάτι που θα δω την τηλεόραση, στον δρόμο, σε μια ταινία. Επίσης η απόλυτη σιωπή. Αν με αφήσει ένας άνθρωπος μέσα σε ένα δωμάτιο μόνη μου, για δυο μέρες, αρχίζουν να αναδύονται κόσμοι. Θέλει σιωπή η σύλληψη και απόσταση. Μια νύχτα μου ήρθε κάτι έντονο και μου ήρθε στον ύπνο μου. Λέω δεν θα ανάψω το φως γιατί θα τα χάσω όλα. Έγραψα λοιπόν στο σκοτάδι και το πρωί που σηκώθηκα είδα ότι έχω γράψει πάνω σε άλλα. Τρόμαξα να βγάλω άκρη. Η μεγαλύτερη οδύνη είναι όταν έρχεται στον ύπνο κάτι και είσαι σίγουρος ότι είναι κάτι καλό και το πρωί δεν μπορείς να το θυμηθείς. Έχω γράψει πάνω σε λογαριασμούς ΔΕΗ, παντού”.

Η Λίνα Νικολακοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της, το “Μαμά Γερνάω” που ερμήνευσε η Τάνια Τσανακλίδου, περιγράφοντας την ιστορία του:

“Ο τρόπος που πέρασε αυτό το δύσκολο θέμα, του να εξομολογήσεις στην μάνα σου τους πιο μεγάλους σου φόβους ήταν τόσο μοναδικό, που ελευθέρωσε όλους τους ανθρώπους να είναι ευάλωτοι, να φοβούνται, να έχουν δικαίωμα ότι περνούν τα χρόνια κι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για τους ανθρώπους, ειδικά για τις γυναίκες. Η Τάνια με το θεατρικό της ταλέντο το έκανε μονόπρακτο. Είναι μοναδική. Το 1988 βγήκε το “Μαμά Γερνάω” κι ήταν στα αζήτητα. Το “Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ” είχε ξεπεράσει από την πρώτη χρονιά τις 100.000 και το “Μαμά Γερνάω” ήταν στις 3.000. Πιστεύω ότι ήταν άλλο κόσμημα κι είχε άλλες απαιτήσεις. Ήθελε μεγαλύτερη ωριμότητα από το κοινό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα