Linkin Park: O Chester Bennington αυτοκτόνησε στα γενέθλια του Cornell

Linkin Park: O Chester Bennington αυτοκτόνησε στα γενέθλια του Cornell

Οι δύο ροκ σταρ συνδέονταν με στενή φιλία και αντιμετώπιζαν κοινούς δαίμονες. Το γράμμα του Chester Bennington στον μέντορα του, λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του τραγουδιστή των Soundgarden

Η φωνή του Chester Bennington των Linkin Park σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά που μεγάλωσε μαζί του. Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση της αυτοκτονίας του σόκαρε χωρίς καμία υπερβολή την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Μια αυτοκτονία που ήρθε με πανομοιότυπο τρόπο, δύο μήνες μετά τον θάνατο του Chris Cornell που αποφάσισε κι εκείνος να δώσει τέλος στη ζωή του μετά από συναυλία των Soundgarden. Οι δυο τους ήταν πολύ στενοί φίλοι με τον Bennington να τραγουδά το Hallelujah του Leonard Cohen στην κηδεία του Cornell.

 

Ο τραγουδιστής των Linkin Park είχε βαφτίσει τον γιο του φίλου του, ενώ αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων του, γεγονός που θα παραμείνει άγνωστο αν αποτελεί μια τυχαία συγκυρία ή μια εκούσια επιλογή, καθώς δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας. Στις 18 Μαΐου ο Bennington είχε επιλέξει να δημοσιεύσει ένα γράμμα που έγραψε για εκείνον.

“Αγαπητέ Chris, ονειρεύτηκα τους Beatles χθες βράδυ. Ξύπνησα με το “Rocky Raccoon” στο κεφάλι μου και προβληματισμένος κοίταξα τη σύζυγο μου, το πρόσωπο της. Εκείνη μου είπε πως ο φίλος μου έφυγε από τη ζωή. Σκέψεις για σένα ήρθαν στο μυαλό μου και έκλαψα. Ακόμα θρηνώ, με λύπη αλλά και ευγνωμοσύνη καθώς μοιράστηκα ξεχωριστές στιγμές μαζί σου αλλά και με την όμορφη οικογένειά σου. Με έχεις εμπνεύσει  με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που δεν θα μπορούσες να μάθεις. Το ταλέντο σου ήταν αγνό και ασύγκριτο. Η φωνή σου ήταν χαρά και πόνος, θυμός και συγχώρεση, αγάπη και πόνος καρδιάς, όλα μαζί σε ένα. Υποθέτω πως κάτι τέτοιο είμαστε όλοι. Με βοήθησες να το καταλάβω αυτό. Σε είδα σε ένα βίντεο να τραγουδάς το “A Day In The Life” των Beatles και σκέφτηκα το όνειρό μου. Θέλω να σκέφτομαι πως είπες αντίο με τον δικό σου τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς εσένα. Προσεύχομαι να βρεις γαλήνη στην επόμενη ζωή. Στέλνω τον αγάπη μου στη σύζυγο και τα παιδιά σου, στους φίλους και την οικογένειά σου. Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να είμαι μέρος της ζωής σου”.

Chester Bennington, of Linkin Park, performs at the 25th annual KROQ Almost Acoustic Christmas at The Forum on Saturday, Dec. 13, 2014, in Inglewood, Calif. (Photo by John Shearer/Invision/AP) John Shearer/Invision/AP

 

Το Dailybeast έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κηδεία του Cornell με τον Chester να αποτίει φόρο τιμής:

Οι Linkin Park είχαν περιοδεύσει πριν από δέκα χρόνια με τον frontman των Soundgarden, ενώ ο Bennington είχε τραγουδήσει μαζί του το “Hunger Strike” των Temple of the Dog. Παρακάτω το εμβληματικό βίντεο από την περιοδεία τους το 2008 στα πλαίσια του “Projekt Revolution tour”, από το Atlanta Lakewood Amphitheatre:

Ο Mike Shinoda των Linkin Park έλεγε μάλιστα τον Μάιο στο Radio.com ότι ο Bennington δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια του Cornell. “Παίξαμε το κομμάτι One More Light που ήταν γραμμένο για εκείνον. Κάθε φορά που το προβάραμε, ο Chester δεν μπορούσε να προχωρήσει, να το τελειώσει. Πιστεύω πως η κηδεία του Chris είναι καθαρτική για εκείνον”.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο 41χρονος Bennington, πατέρας έξι παιδιών από δύο συζύγους, βρέθηκε απαγχονισμένος, μόνος στο σπίτι του στην περιοχή Palos Verdes του Los Angeles. Η οικογένειά του έλειπε εκτός πόλης και το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε από εργαζόμενο στην οικία. Ο 41χρονος τραγουδιστής έδινε μάχη εδώ και χρόνια με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και την κατάθλιψη, ανάλογα προβλήματα δηλαδή με εκείνα που αντιμετώπιζε επί σειρά ετών και ο Chris Cornell.

Για την ιστορία, το Talking to Myself είναι το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε η μπάντα και περιλαμβάνεται στον δίσκο της “One More Light”.

Κεντρική φωτογραφία: John Shearer/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα