Μάλαμας και Χαρούλης αναβάλλουν εμφανίσεις λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη – Το τραγούδι του Θεοδωράκη

Μάλαμας και Χαρούλης αναβάλλουν εμφανίσεις λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη – Το τραγούδι του Θεοδωράκη
Σωκράτης Μάλαμας και Γιάννης Χαρούλης Μάλαμας (Yiannis Margetousakis)

Πότε ανεβαίνουν οι παραστάσεις του Σωκράτη Μάλαμα και του Γιάννη Χαρούλη, τις οποίες μετέφεραν με σεβασμό, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη έχει “λυγίσει” το πανελλήνιο και κάποιοι καλλιτέχνες θεώρησαν σωστό να αναβάλλουν τις παραστάσεις τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση στο Facebook, ο Σωκράτης Μάλαμας ήταν ένας από αυτούς. Σε ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, το live μας στον Σταυρό του Νότου τη Δευτέρα 6 Μαρτίου αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου” έγραψε.

Επιπλέον, διευκρινίζεται πως όσοι έχουν ήδη αγοράσει αγορασμένα εισιτήρια, ισχύουν κανονικά, ενώ αν κάποιος επιθυμεί επιστροφή των εισιτηρίων του μπορεί μέχρι την Τρίτη 7 Μαρτίου να στείλει e-mail στο [email protected].

Δείτε την ανάρτηση του Μάλαμα με το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Σωκράτης Μάλαμας Papadakis press


Η ανακοίνωση περί αναβολής συνοδεύεται από ένα παλαιότερο βίντεο του Σωκράτη Μάλαμα που τον δείχνει να ανάβει ένα κερί και να παίζει με την κιθάρα του ερμηνεύοντας το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, “Την πόρτα ανοίγω το βράδυ”.

Στη λεζάντα διαβάζουμε: “Την πόρτα ανοίγω το βράδυ •Κι εκεί καθώς θα μιλάμε θα ’ρθει συντροφιά κι ο Χριστός• Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης, Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.”

Για την ιστορία, το 1976 ο Μίκης Θεοδωράκης συνέθεσε στο Βραχάτι τις μελωδίες για 16 τραγούδια (ανάμεσά τους και το “Την πόρτα ανοίγω το βράδυ”). Ο Τάσος Λειβαδίτης έγραψε τους στίχους πάνω στις μελωδίες αυτές και ο κύκλος τραγουδιών “Τα λυρικά” αφιερώθηκε από τους δημιουργούς στη γενιά τους, τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης.

Viral έγινε τις τελευταίες ημέρες και το τραγούδι “Στην κοιλάδα των Τεμπών” από τον δίσκο “Διάφανος” (2006) του Θανάση Παπακωνσταντίνου, σε δικούς του στίχους, με τη φωνή του Μάλαμα.

Γιάννης Χαρούλης για εμφανίσεις στο VOX

Ο Γιάννης Χαρούλης Κωνσταντίνος_Παπαδόπουλος

Στο ίδιο πλαίσιο ο Γιάννης Χαρούλης και η ομάδα του ανακοίνωσαν ότι οι παραστάσεις αυτής της εβδομάδας στο VOX δεν θα πραγματοποιηθούν, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Με τη σκέψη όλων μας να βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις μεταφέρονται ως εξής:

  • Τετάρτη 1 Μαρτίου σε Τρίτη 14 Μαρτίου
  • Τρίτη 7 Μαρτίου σε Τρίτη 21 Μαρτίου
  • Τετάρτη 8 Μαρτίου σε Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Info: viva.gr

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα