Με ποντιακές λίρες, ραπ και νταούλια φέτος η Ελλάδα στη Eurovision. Ποιο είναι το συγκρότημα που θα μας εκπροσωπήσει;

Με ποντιακές λίρες, ραπ και νταούλια φέτος η Ελλάδα στη Eurovision. Ποιο είναι το συγκρότημα που θα μας εκπροσωπήσει;

Αυτό είναι το συγκρότημα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, όπως το ανακοίνωσε την Τρίτη η δημόσια τηλεόραση

Με το συγκρότημα “Argo” θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το συγκρότημα “Argo” αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Φαίνεται πως επιβαβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν ένα ιδιαίτερο χιπ-χοπ ποντιακό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη να έχει επιλεχθεί για το διαγωνισμό. Παρόλα αυτά, δεν θα βρίσκονται όλα τα μέλη των Europond, όπως είναι το όνομά τους κανονικά στη Σουηδία, ενώ αποφασίστηκε το όνομά τους να αλλάξει και να γίνει Argo.

Η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης άλλαξε την γνώριμη τα τελευταία χρόνια μέθοδο του ελληνικού τελικού και έδωσε με απευθείας ανάθεση την εκπροσώπηση στο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. “Θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη”, δήλωνε πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του. Κυκλοφορούν παρόλα αυτά ορισμένες παλιότερες δουλειές τους στο διαδίκτυο, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα