Ο Γιάννης Αγγελάκας “στη λούπα” τριών μουσικών της νεότερης γενιάς

Διαβάζεται σε 6'
Γιάννης Αγγελάκας
O Γιάννης Αγγελάκας (2017) Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Οι τρεις μουσικοί που διάλεξε ο Γιάννης Αγγελάκας για τη μουσική παράσταση “Ανατέλλω” στο Gazarte μάς μιλούν για την εμπειρία να τραγουδάς μαζί του.

Ένα αισιόδοξο “άνοιγμα” προς τη νεότερη γενιά – κάτι που ο Γιάννης Αγγελάκας πάντα καλωσορίζει και επιδιώκει – είναι η μουσική παράσταση “Ανατέλλω” στο Gazarte Ground Stage.

Ο αγαπημένος μουσικός και τραγουδοποιός, που έχει γράψει ανεπανάληπτη ιστορία στο ελληνικό ροκ με τις “Τρύπες” αλλά και στο πλαίσιο της σόλο πορείας του, επιλέγει δημιουργούς της νεότερης γενιάς και τραγουδά μαζί τους επί σκηνής, σε δύο μοναδικές μουσικές συναντήσεις.

Ο Γιάννης Αγγελάκας επέλεξε τρία ονόματα νέων μουσικών για να μοιραστούν μαζί του τη σκηνή στο Γκάζι, στις 11 και 12 Απριλίου. Το Παιδί Τραύμα, η Sophie Lies και οι Turboflow3000 μάς περιμένουν μαζί με πλειάδα μουσικών, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών για να περάσουν τα δικά τους μουσικά μηνύματα.   

Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή… θ΄ανατέλλω” τραγουδά με νόημα ο Αγγελάκας στο κομμάτι “Θ΄ανατέλλω”, κι εμείς ρωτήσαμε τους τρεις συνοδοιπόρους του, για την εμπειρία της συνεργασίας και για όσα μας περιμένουν στο Gazarte.

Παιδί Τραύμα: “Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν κλείνεται στη ναρκισσιστική λούπα”

Το Παιδί Τραύμα γράφει τραγούδια σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Η πραγματική του ταυτότητα αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο νέο του άλμπουμ «Μέινστριμ» το οποίο παρακολουθεί εκ των έσω τις σχέσεις μιας οικογένειας. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει δύο ακόμα θεματικά άλμπουμ, τις «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» (2018) και το «Θα Καταστρέψω τον Κόσμο» (2020).

Παιδί Τραύμα
Παιδί Τραύμα Ηλίας Μωραΐτης

Ποιο είναι το βάρος της ευθύνης να σε παρουσιάζει ο Γιάννης Αγγελάκας και να τραγουδάς μαζί με εκείνον; Είναι τεράστια η τιμή που μας κάνει” λέει ο Τάσος Καρτέρης [Παιδί Τραύμα] και συνεχίζει: “Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: ο Γιάννης Αγγελάκας αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν κλείνεται στη ναρκισσιστική λούπα που μερικές φορές πέφτουμε εμείς οι καλλιτέχνες. Αντίθετα, πειραματίζεται, εξελίσσεται, επικοινωνεί και αγκαλιάζει νέους δημιουργούς.

Η ευθύνη μας λοιπόν έγκειται ακριβώς σε αυτό. Στο να τον μιμηθούμε: να επικοινωνούμε, να αφήνουμε το εγώ μας στην άκρη και να είμαστε δοτικοί. Νομίζω αυτό θα έχουμε στο μυαλό μας τραγουδώντας μαζί του.

Ποιο τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα θα ήθελε να διασκευάσει μαζί του; Αν και σε παλαιότερη συνέντευξή του στο NEWS 24/7 μας είχε πει ότι “αγαπάει πολύ τα τραγούδια που συνήθως δεν αρέσουν σε κανέναν” (εννοούσε κυρίως από τα δικά του) αυτή τη φορά ξεχώρισε ένα τραγούδι που αγαπάμε πάρα πολλοί: “Αυθόρμητα μου έρχεται η “Δικαιοσύνη” από το άλμπουμ “Γελαστή Ανηφόρα”. Ίσως γιατί τη συναντώ σπάνια στον πραγματικό κόσμο”.

Sophie Lies: Θα ήθελα να πειράζαμε μαζί την Αμνησία… “Θα περιμένω…”

Sophie Lies
Sophie Lies Μαρίζα Καψαμπέλη

Η Sophie Lies γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Πέραμα, μια συνοικία του Πειραιά. Τον Οκτώβρη του 2020 κυκλοφόρησε, μαζί με τους μουσικούς της συνοδοιπόρους, διαδικτυακά και ανεξάρτητα, τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Μια Πέτρα Σαν Σπίτι». Σε αυτά τα τραγούδια προσπαθεί να μοιραστεί όσα αισθάνεται και καταλαβαίνει για τον κόσμο και τους ανθρώπους. Τον Φεβρουάριο του 2024 κυκλοφόρησε το πρώτο single του επερχόμενου δίσκου με τίτλο «Ωδή Στην Ταυτότητα».

Πώς νιώθει που θα την παρουσιάσει ο Αγγελάκας στο κοινό και θα τραγουδήσει μαζί του; Αισθάνομαι πολύ βαθιά συγκίνηση που κάτι από την τραγουδοποιΐα μου αναγνωρίζεται από τον Γιάννη Αγγελάκα, έναν καλλιτέχνη που καθόρισε την σχέση μου με το τραγούδι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Και νιώθω σίγουρα τιμή (και λίγο έκπληξη, ομολογώ) που θα μοιραστώ την σκηνή μαζί του!  Ευθύνη, ωστόσο, θα έλεγα ότι νιώθω προς τους μουσικούς μου, για την δουλειά που κάνουμε μαζί και προς το κοινό, που έρχεται να μας ακούσει και στηρίζει τις συναυλίες μας.”  

Αναφορικά με το ποιο τραγούδι του Αγγελάκα θα ήθελε να διασκευάσει μαζί του μας απάντησε το δικό μας αγαπημένο: Αν είχα την επιλογή να δουλεύαμε μαζί, θα ήθελα να πειράζαμε την Αμνησία. Και υπάρχουν και οι Πόθοι, που έχουμε διασκευάσει ήδη με την μπάντα και κυκλοφόρησε μέσα στο φθινόπωρο.”

Turboflow3000: “Λίγο πολύ όλοι έχουμε μεγαλώσει με τη μουσική του Αγγελάκα”

Turboflow
Turboflow Μαρίζα Καψαμπέλη

Οι Turboflow3000 είναι ένα project που ξεκίνησε στην Αθήνα τις δύσκολες μέρες του Lockdown. Άνθρωποι με διαφορετικά ακούσματα, χωρίς περιορισμούς και όρια αλλά με την ίδια αγάπη για την μουσική που αποφάσισαν να γράψουν έναν δίσκο βιωματικό με όποια μέσα έχουν. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο single «Σε όλα ναι/Πυροτεχνήματα» σε βινύλιο από την Veego Records. Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο “ΟΥΦΟ” κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Veego Records.

Αναφορικά με την ευθύνη που νιώθουν μπροστά σε αυτή τη συνάντηση με τον Αγγελάκα μας είπαν: Η παρουσίαση μας από τον Γιάννη Αγγελάκα, καθώς και η ευκαιρία να μοιραστούμε την σκηνή μαζί του, πάνω από όλα είναι ευχαρίστηση και τιμή μας! Το βάρος της ευθύνης είναι πρωτίστως και πάντα απέναντι στο κοινό. Έχουμε λίγο πολύ μεγαλώσει όλοι μας με τη μουσική του Αγγελάκα, ήταν πάντα ένας φίλος στα αυτιά μας, κι ας μην τον είχαμε συναντήσει ποτέ! Έτσι το επερχόμενο Live με τον φίλο μας μαζι, μας γεμίζει χαρά και όχι βάρος!

Τα τραγούδια του Αγγελάκα που θα θέλαμε να διασκευάσουμε μαζί του είναι πολλά. 

Κάποια από αυτά είναι:

  • Θλιμμένοι στην γιορτή μας
  • Ο χαμένος τα παίρνει όλα
  • Η γιορτή 
  • Πάρτυ στον 13ο όροφο 
  • Χάρτινο τσίρκο 
  • Ταξιδιάρα ψυχή 

Συνεργάτες – Μουσικοί

Παιδί Τραύμα:

Τάσος Καρτέρης: Στίχοι, μουσική, κιθάρα, φωνή
Αιμιλία Παπαθεοχάρη: Πλήκτρα, Φωνητικά
Κώστας Γρούντας: Μπάσο
Δημήτρης Γρηγοριάδης: Κρουστά
Διονύσης Μόρφης: Κιθάρα

Μαζί με τη Sophie Lies:

Ηλ. Κιθάρα/φωνητικά: Στέφανος Μουρούτσος
Πλήκτρα: Ορέστης Πετράκης
Μπάσο: Αλέξανδρος Λαδιανός
Τύμπανα: Κώστας Ζάμπος

Turboflow3000 (full band):

Κιθάρα: Ανδρέας Κουτσούκος
Κιθάρα: Γιάννης Αράπης
Μπάσο: Θανάσης Αλεξανδρής
Τύμπανα: Βαγγέλης Δήμος
Dj/Κρουστά/Synths: Primal
Φωνή: Deezy

Info: ΑΝΑΤΕΛΛΩ
Παιδί Τραύμα – Sophie Lies
Opening: Turboflow3000

Gazarte Ground Stage – Πέμπτη 11 Απριλίου – sold out και NEA HMEΡΟΜΗΝΙΑ – 12 Απριλίου /Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια Προπώληση: 12€ / Ταμείο: 15€ / Προπώληση: more.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα