Οι Clutch έρχονται στο Release και ο Neil Fallon παίρνει μαθήματα ζωής από τον “πρίγκιπα του σκότους”

Οι Clutch έρχονται στο Release και ο Neil Fallon παίρνει μαθήματα ζωής από τον “πρίγκιπα του σκότους”
Ο Neil Fallon των Clutch στο (αυτοαναφορικό) βιντεοκλίπ για το κομμάτι Burning Beard YouTube

Ο Neil Fallon και οι Clutch ανεβαίνουν στη σκηνή του Release στην Πλατεία Νερού και παίζουν ροκ σαν να είναι ακόμα έφηβοι σε ένα βρώμικο γκαράζ της Αμερικής.

Οι Αμερικανοί ρόκερς από το Maryland έρχονται στο Release Athens 2022 την Τρίτη 19 Ιουλίου για να γιορτάσουν μαζί μας τα 30 χρόνια ασταμάτητου και παθιασμένου rock ‘n’ roll. Οι Clutch ζουν για να δίνουν συναυλίες και έχουν φανς σε όλο το ηλικιακό φάσμα.

Είτε είσαι 50, είτε 30, είτε 15 ετών είναι αδύνατον να μην τους λατρέψεις από την πρώτη νότα και κυρίως την “ψυχή” της μπάντας, τον Neil Fallon. Γι΄αυτό και κερδίζουν συνεχώς νέους φίλους σε κάθε show που δίνουν, από μικρά clubs μέχρι αρένες και μεγάλα φεστιβάλ.

Η μπάντα – που ακόμα και σήμερα στις συναυλίες μοιάζει με ένα παρεάκι που παίζει ροκ σε ένα γκαράζ της Αμερικής – σχηματίστηκε το 1991 και το όνομα Clutch (Συμπλέκτης στα ελληνικά) προέκυψε από την τότε μανία των μελών της με τα αυτοκίνητα.

Aπό το ντεμπούτο τους και μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τους εαυτούς τους μεγαλώνοντας συνεχώς εμπορικά και καλλιτεχνικά. Κάθε νέο τους album είναι πιο επιτυχημένο από το προηγούμενο, αλλά κλασικοί δίσκοι όπως τα “Blast Tyrant”, “From Beale Street To Oblivion”, “Robot Hive / Exodus”, “Earth Rocker” πραγματικά σε πείθουν πως το rock δεν θα πεθάνει ποτέ.

Εδώ και 30 χρόνια το lineup της μπάντας δεν έχει αλλάξει ποτέ, κάτι σπάνιο στην ιστορία της μουσικής. Tim Sult (κιθάρα), Dan Maines (μπάσο), Jean-Paul Gaster (ντραμς) και βέβαια ο Neil Fallon (φωνή, κιθάρα) που κρατά το πλήθος στην παλάμη του, χωρίς την παραμικρή υπερβολή, αποτελούν την τετράδα η οποία συγκροτεί τη μηχανή που παράγει το “διαβολικό” groove ‘n’ roll των Clutch τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

«Το πιο σημαντικό μάθημα ζωής το πήρα από τον Ozzy Osbourne»

Ο Neil Fallon Laura Roberts/Invision/AP

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο podcast “Hardcore Humanism”ο τραγουδιστής των Clutch, Neil Fallon αποκάλυψε ότι τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να κινείται στη βιομηχανία της μουσικής – σαν να λέμε την αλφαβήτα του επαγγέλματος – τις πήρε από τον “πρίγκιπα του σκότους”, Ozzy Osbourne.

Nα είσαι καλός με τους ανθρώπους όσο ανεβαίνεις, γιατί θα τους συναντήσεις στο κατέβασμα!

Ο frontman των Clutch έχει πτυχίο αγγλικής φιλολογίας και τη φήμη ότι στα 50 του είναι ο πιο προσγειωμένος άνδρας της ροκ. Όπως φαίνεται, το είδωλο των Black Sabbath, Ozzy Osbourne και τα όσα είπε στο ντοκιμαντέρ “The Decline of Western Civilization, part 2” το 1981 είχαν τεράστια επιρροή στον Fallon.

Η βασική αρχή που πρέπει να έχεις είναι να είσαι καλός με τους ανθρώπους όσο ανεβαίνεις γιατί θα τους συναντήσεις στο κατέβασμα. Με άλλα λόγια, μην είσαι ντίβα γιατί δεν ξέρεις σε ποιον θα αναγκαστείς να δουλέψεις αν η καριέρα σου βυθιστεί” είπε ο Fallon και συνέχισε.

Και μπορώ να το πάω και παρακάτω γιατί δεν συμβαίνει μόνο στην καριέρα, αλλά και γενικότερα στη ζωή σου. Η ζωή είναι ευκολότερη όταν είσαι ευγενικός. Είναι πολύ πιο εύκολο να κινείσαι σαν το νερό και να διορθώνεις τα πράγματα”.

Ο πατέρας του Fallon έπαιζε πιάνο και είχε μια αγαπημένη συλλογή με 45άρια δισκάκια. Η μουσική ακουγόταν συνεχώς στο σπίτι τους, όταν ήταν μικρός. “Roy Orbison, Bob Dylan, Fleetwood Mac και The Beatles. Με αυτή τη μουσική μεγάλωσα. Αυτή ήταν η μουσική που πάντα έπαιζε στο σπίτι μας”. Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει… ακορντεόν, αλλά έφτασε η στιγμή που κατάλαβε ότι ο δρόμος του είναι η ροκ μουσική και η επαφή με τον κόσμο πάνω στη σκηνή!

Σήμερα, ο Neil Fallon παρά το ότι έχει κάνει επέμβαση στη σπονδυλική του στήλη [δοκιμασία που τον έκανε να γράψει τους στίχους στο κομμάτι “Decapitation Blues” του άλμπουμ “Psychic Warfare”] και έχει αποκτήσει οικογένεια παραμένει ένας αθεράπευτος ροκ “πολεμιστής του δρόμου”, αφοσιωμένος στις περιοδείες των Clutch και τα απανωτά live με τη μοναδική ενέργεια του συγκροτήματος.

Clutch Release Athens

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για αυθεντικό “headbanging” και ένα σετ-φωτιά στο Release Athens 2022 με τα “Electric Worry”, “The Regulator”, “Earth Rocker”, “The Mob Goes Wild”, “Ghost”, “Quick Death in Texas”, “In Walks Barbarella” καθώς και νέα τραγούδια από τον 13ο δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

“Bang, Bang, Bang, Bang, Vamanos, Vamanos!”

Info: Διάθεση εισιτηρίων: Τηλεφωνικά στο 11876, Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr. Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα