Συναυλία στο ραδιόφωνο: Αφιέρωμα στο Σατιρικό Τραγούδι στον 9,84

Συναυλία στο ραδιόφωνο: Αφιέρωμα στο Σατιρικό Τραγούδι στον 9,84

Η συναυλία που θα μεταδώσει ο 9,84 είναι αφιερωμένη στο Σατιρικό Τραγούδι με τους Σπύρο Γραμμένο, Βαγγελιώ Φασουλάκη, Σταύρο Σβήγκο, Μιχάλη Οικονόμου και Ναταλί Τσάβεζ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/5 ΣΤΙΣ 21.00

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Σπύρος Γραμμένος

Βαγγελιώ Φασουλάκη

Σταύρος Σβήγκος

Μιχάλης Οικονόμου

Ναταλί Τσάβεζ

Παρουσιάζουν: Χρήστος Παπαμιχάλης, Σαπφώ Ματσιώρη

“Δεν ξέρω αν έχει όρια η σάτιρα, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να της βάλουνε”

Η πέμπτη στη σειρά «Συναυλία στο Ραδιόφωνο» είναι αφιερωμένη σε ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και της ελληνικής δισκογραφίας, στο Σατιρικό Τραγούδι. Ο σατιρικός λόγος έπαιζε πάντα ρόλο σε αυτόν τον τόπο, από την ποίηση μέχρι το θέατρο και το τραγούδι, από την αρχαία κωμωδία μέχρι την επιθεώρηση και το ελεύθερο θέατρο, από το ελαφρό μέχρι το ροκ και το εναλλακτικό τραγούδι.

Ο Σπύρος Γραμμένος, είναι ο κατεξοχήν εκφραστής του Σατιρικού τραγουδιού στις ημέρες μας. Με τη δισκογραφία του να κινείται πάντα γύρω από τον σατιρικό λόγο, αναλαμβάνει αυτό το αφιέρωμα και στήνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου μια γιορτή για τον σατιρικό λόγο. Και κάνει γενικό προσκλητήριο.

Φωνάζει από το Ηράκλειο (της Κρήτης) τη Βαγγελιώ Φασουλάκη, αρχιτεκτόνισσα στο πτυχίο, που την κέρδισε το τραγούδι και από το 2013 ασχολείται ολοκληρωτικά με τη μουσική. Από τους Alan Dalon μέχρι τους Γκα-Γκάν, παίζει και διασκευάζει τραγούδια ελληνικά και ξένα πάντα με το στοιχείο της θεατρικότητας και του αυτοσαρκασμού. Για κρουστά έχει δύο τσόκαρα στάνταρ.

Παίρνει τον Μιχάλη Οικονόμου από τα γυρίσματα της σειράς «Τα καλύτερά μας χρόνια» και του προτείνει να τραγουδήσει για πρώτη φορά σε μια μουσική σκηνή. Και εκείνος δέχεται. Παίρνει τον Σταύρο Σβήγκο και του θυμίζει ότι έχει τελειώσει τα Μουσικά Σχολεία πριν γίνει ηθοποιός για να τραγουδήσει, να χορέψει και να παίξει τρομπόνι (βασικά για να παίξει τραμπόνι) και εκείνος δέχεται. Παίρνει τη Ναταλί Τσάβεζ για να φέρει την εξωτική καταγωγή της και το υποκριτικό της ταλέντο και εκείνη δέχεται.

Στην πραγματικότητα ο Σπύρος Γραμμένος φωνάζει τους φίλους του και φτιάχνει μια συναυλία, ειδικά για το ραδιόφωνο, αφιερωμένη στον σατιρικό λόγο. Χωρίς να προσπαθεί να είναι μια ανθολογία, αφού είναι αδύνατον να συμβεί αυτό μέσα σε 17 τραγούδια. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη συναυλία δεν αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο στο ραδιόφωνο μόνο, ούτε το τι συνέβαινε στις τιράντες του Σπύρου, ούτε το τι συνέβαινε στο κεφάλι της Βαγγελιώς, στο κιμονό του Σταύρου, στο παπιγιόν του Μιχάλη, στην πλάτη της Ναταλί. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει και το κανάλι μας στο YouTube.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Χρήστος Καλκάνης – κλαρίνο, πλήκτρα

Γιώργος Καρδιανός – κιθάρες

Παρακευάς Θεοχάρης – τύμπανα

Αλέξανδρος Μυλωνάς – μπάσο

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο Youtube αλλά και στο site.

*Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test, σε συνεργασία με τα Πρότυπα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Medicity.

INFO:

Ακολουθήστε τον ΑΘΗΝΑ 9,84:

Facebook / Instagram / Twitter / Site / YouTube

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/5 ΣΤΙΣ 21.00

Σατιρικό Τραγούδι

Σπύρος Γραμμένος

Βαγγελιώ Φασουλάκη

Σταύρος Σβήγκος

Μιχάλης Οικονόμου

Ναταλί Τσάβεζ

Οι συναυλίες αυτές θα μεταδίδονται από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδονται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube, αλλά και στο site.

Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Δημιουργική ομάδα Αθήνα 9. 84: Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη

Εκτέλεση Παραγωγής: PROSPERO https://prospero.com.gr/

Ήχος: Νίκος Λαγός

Ήχος Stage: Σωτήρης Παπάκος

Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου

Κινηματογράφηση: Πάνος Ζενίδης, Κερασία Τσιαμασφύρη

Συνεργείο – Streaming: Lights on Mics

Graphic Design: Χρήστος Παπαμιχάλης

Social Media: Softly.gr

Photo credits: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Επικοινωνία για τον Αθήνα 9. 84: Σάσσα Πάλλη (210. 3409220), Άννα Μπάστα (210. 3409 254)

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα