Steve Bronski: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Bronski Beat

Steve Bronski: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Bronski Beat
Το συγκρότημα Bronski Beat Instagram @bronskibeatofficial

Ένας εκ των ιδρυτών του synthpop γκρουπ των Bronski Beat, ο Steve Bronski, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών.

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε από τη ζωή ο Steve Bronski, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πρωτοποριακού βρετανικού synth-pop trio και κιμπορντίστας των Bronski Beat, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook το μοναδικό εν ζωή μέλος της μπάντας, ο Jimmy Somerville γράφοντας: “Λυπάμαι που ακούω ότι ο Steve Bronski πέθανε”.

“Ήταν ένας ταλαντούχος και πολύ μελωδικός άνθρωπος. Η συνεργασία μαζί του σε τραγούδια και το ένα τραγούδι που άλλαξε τη ζωή μας και άγγιξε τόσες άλλες ζωές, ήταν μια διασκεδαστική και συναρπαστική στιγμή. Ευχαριστώ για τη μελωδία Steve. Jimmy x”, έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο Steve Bronski, κατά κόσμον, Steven Forrest, σύμφωνα με τον Guardian, σχημάτισε το συγκρότημα μαζί με τους Jimmy Somerville και Larry Steinbachek -απεβίωσε το 2017- το 1983 θίγοντας μέσα από τη μουσική τους πολιτικά θέματα, τα οποία συχνά αναφέρονταν σε ζητήματα της LGBTQ κοινότητας. ενώ το αμερικανικό περιοδικό America’s Spin είχε γράψει για εκείνους πως ήταν «ίσως το πρώτο πραγματικό γκέι γκρουπ στην ιστορία της ποπ», καθώς και τα τρία μέλη του συγκροτήματος ήταν ομοφυλόφιλοι.

Το ντεμπούτο single των Bronski Beat, το “Smalltown Boy” του 1984 αφηγείται την ιστορία ενός ομοφυλόφιλου έφηβου που αφήνει την οικογένειά του και τις προκαταλήψεις του στη γενέτειρά του για μια αβέβαιη ζωή στο Λονδίνο.

Το “Smalltown Boy” κατάφερε να φτάσει στο Νο3 στο τσαρτ σινγκλ του Ηνωμένου Βασιλείου και έγινε μια από τις καθοριστικές επιτυχίες της εποχής αλλά κα ένα κανονικό queer ποπ τραγούδι, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως σάουντρακ σε σύγχρονες τηλεοπτικές εκπομπές (Euphoria, Russell T Davies’ Cumber) αλλά και ταινίες (Joanna Hogg’s The Souvenir, French Act Up drama BPM).

Οι Bronski Beat έκαναν άλλες δύο επιτυχίες που έφθασαν στο Top 10 τη συνεργασία με το Μαρκ Άλμοντ “I Feel Love (Medley)” και το “Hit That Perfect Beat” που ηχογραφήθηκε με τον νέο τραγουδιστή Τζον Φόστερ, όταν ο Jimmy Somerville έφυγε από το συγκρότημα για να ενταχθεί στους The Communards.

Παρά τις αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της κοινής τους πορείας, καθώς ο Somerville εγκατέλειψε το συγκρότημα το καλοκαίρι του 1985 λόγω των εντάσεών του με τα υπόλοιπα μέλη, ο Bronski συνέχισε να παράγει και να ηχογραφεί, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με τους Jayne County, Darryl Pandy και μέλη των Strawberry Switchblade. Πέρασε μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 2000 ζώντας στην Ταϊλάνδη.

Ο Foster έφυγε το 1987 από τους Bronski Beat και ο Τζόναθαν Χέλιερ έγινε ο τραγουδιστής του γκρουπ. Διαλύθηκαν το 1995 μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση, αλλά ο Μπρόνσκι αναβίωσε το γκρουπ το 2016. Τα χρόνια που μεσολάβησαν ο Στιβ Μπρόνσκι εργάστηκε ως παραγωγός διάφορων καλλιτεχνών.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ: το 1984 το “The Age Of Consent” το 1986 το “Truthdare Doubledare” και το 1995 το “Rainbow Nation”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα