Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Φοβάμαι, ακόμη, μην φαγωθούμε μεταξύ μας

Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου επί σκηνής
Ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου επί σκηνής THOMAS DASKALAKIS NDP PHOTO AGENCY

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε για την "επιστροφή" του στην ποίηση ενώ τοποθετήθηκε για την ΑΕΠΙ.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, που ως γνωστόν μιλά πολύ σπάνια σε συνεντεύξεις, συνομίλησε επί δύο ώρες με το Βασίλη Κουφόπουλο και την Δήμητρα Κακαουνάκη το μεσημέρι της Δευτέρας (16.00-18.0) στο Ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.

Ο τραγουδοποιός που γεννήθηκε στον Τύρναβο και έφτασε στην Ανδρομέδα, επιστρέφει στην ποίηση. Ο Θανάσης, όπως είπε, παρατηρώντας τον κόσμο εμπνέεται και φέρνει λέξεις και μουσικές σε τραγούδια.

ADVERTISING

“Τη στιγμή της δημιουργίας ξεφεύγει ο δημιουργός από την ανθρωπινή κλίμακά του. Διασπάται ο νους του, συναντά το άπειρο. Δεν είναι ο εαυτός του, εκείνη τη στιγμή, μετά επανέρχεται”, ανέφερε, προσθέτοντας: “Ούτε εγώ ο ίδιος όταν γράφω ξέρω τι θέλω να πω. Παρόλα αυτά τραγουδιούνται γιατί ο υπερρεαλισμός είναι μια βαθιά μορφή τέχνης, γιατί απελευθερώνουν το νου από αιώνες σκλαβιάς”.

“Η ύπαρξη μας, αν θεωρήσουμε πως είναι ένα κούτσουρο που τον παρασέρνει το ποτάμι προς την μακρινή θάλασσα της ανυπαρξίας, τα πρώτα πράγματα που απλώνουν το χέρι τους, αν το φοβάσαι, είναι η πατρίδα και η θρησκεία. Τα εύκολα. Σου λέει ένα να σου δώσω ένα αποκούμπι, αλλά από την άλλη πλευρά θα χάσεις την ευαισθησία σου”.

Μεταξύ άλλων, εξομολογήθηκε πως φοβάται, ακόμη, μην φαγωθούμε μεταξύ μας. “Με τα δημοψηφίσματα θα τελειώσει. Αλλά θα τελειώσει αυτό και θα υπάρξει ξανά ανηφόρα. Αλλά ρωτήστε και τους παλαιότερους”, είπε.

Αναφερόμενος στο διάδοχο σχήμα της ΑΕΠΙ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “οι καλλιτέχνες θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη πάνω τους για τη λειτουργία ενός νέου φορέα”.

Ακούστε τη συνέντευξη:

“Με στόμα που γελά” ίσως και από κλαυσίγελο ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, (επιτέλους) μαζί με το Σωκράτη Μάλαμα, αυτό το Καλοκαίρι. Σπεύσατε...

SHARE:

24Media Network