Το Παιδί Τραύμα στο νέο του τραγούδι δείχνει επιτέλους το πρόσωπό του

Διαβάζεται σε 8'
Το Παιδί Τραύμα στο νέο του τραγούδι δείχνει επιτέλους το πρόσωπό του

Στο νέο τραγούδι και βίντεοκλίπ “Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα”, το Παιδί Τραύμα συνεργάζεται με τη Μισέλ Βάλεϊ, μια ιστορική φιγούρα του ελληνικού σινεμά και θεάτρου.- Τι λέει ο ίδιος, η Βάλεϊ και ο σκηνοθέτης Iownyou Iseeyou (Ιωάννης Νικηφόρος) στο NEWS 24/7.

Νέο τραγούδι και βίντεο με τον λυρικό τίτλο “Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα” κυκλοφορεί Το Παιδί Τραύμα με την United We Fly και για πρώτη φορά θα εμφανιστεί το πρόσωπό του στο μουσικό κλιπ.

Το κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο “Μέινστριμ”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου, ενώ την ίδια μέρα θα δούμε και το βίντεο για το τραγούδι “Ρόκ σταρ”.

Στο “Μέινστριμ”, το Παιδί Τραύμα αποκαλύπτει για πρώτη φορά την πραγματική του ταυτότητα. Το περασμένο καλοκαίρι εισήγαγε τον εαυτό του σε ένα ιδιότυπο πείραμα, στο οποίο παρατήρησε και κατέγραψε το σύνολο των δραστηριοτήτων μιας τετραμελούς ελληνικής οικογένειας που τον φιλοξένησε. Συζητήσεις, σκέψεις, αλληλεπιδράσεις, βόλτες, και οτιδήποτε άλλο συνέβαινε στις ζωές τους κατά την περίοδο εκείνη, είναι το υλικό που αποτελεί την πηγή έμπνευσης για το νέο του concept album “Μέινστριμ”.

Το Παιδί Τραύμα εμφανίζεται για πρώτη φορά σε video clip / "Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα"

Μετά το single “Τρομακτικό”, μια χορευτική δυστοπία που μας καλεί να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, ακολουθεί το “Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα”, όπου το Παιδί Τραύμα αναμετριέται με την εσωτερική μας φυλακή, συνδυάζοντας στίχους και ενορχηστρώσεις που μοιάζουν να αλληλοσυγκρούονται ατέρμονα. Κινηματογραφικά έγχορδα, τρομπέτες και ροκ κιθάρες πρωταγωνιστούν στο δεύτερο single από το πολυαναμενόμενο του album “Μέινστριμ”.

Το Παιδί Τραύμα εμφανίζεται για πρώτη φορά σε video clip για το τραγούδι “Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα”, και συνεργάζεται με τη Michèle Valley (Μισέλ Βάλεϊ), μια ιστορική φιγούρα του ελληνικού σινεμά και θεάτρου.

Η Michelle Valley (Μισέλ Βάλεϊ) πρωταγωνιστεί το video clip μαζί με το Παιδί Τραύμα

Στο βίντεο συμμετέχουν και οι Βασιλική Τρουφάκου και Χάρης Τζωρτζάκης, που έχουν ξεχωρίσει μέσα από τη θεατρική και κινηματογραφική τους παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Η ηρωίδα τού φωνάζει: “Απόψε αφήνω τη χαρά να μπει. Να μπει μέσα μου και σ’ αυτούς που θα γεννήσω. Απόψε η ανάμνηση της χαράς είναι πιο δυνατή κι απ’ την ίδια τη χαρά. Απόψε θυμάμαι. Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα.”

Υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Ιωάννη Νικηφόρου, οι ηθοποιοί, παρέα με το Παιδί Τραύμα και την μπάντα του, οπτικοποιούν σε δύο μέρη μια ιστορία απώλειας, ευαλωτότητας, αλλά και ευτυχίας. Με μια διαφορετική κινηματογραφική αφήγηση διηγούνται μια ιστορία που μπορεί και να μας αφορά.

Στο βίντεο για το τραγούδι "Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα" συμμετέχει και η Βασιλική Τρουφάκου

Μια ηλιόλουστη ημέρα στα Εξάρχεια

Μιλώντας στο NEWS 24/7 για το κόνσεπτ πίσω από το video clip Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένατο Παιδί Τραύμα θυμάται μια ηλιόλουστη μέρα στα Εξάρχεια. “Έπινα καφέ με τον σκηνοθέτη μας, τον Ιωάννη Νικηφόρο, και του μίλησα για την ιδέα μου για τα βιντεοκλίπ. ‘Πώς θα το περιέγραφες σε μια ψυχοθεραπεία;’ με ρώτησε πολύ έξυπνα και αυτόματα σχεδόν, με τον ήλιο να με τυφλώνει, του απάντησα ‘Άσε τη χαρά να μπει’. Κάτι τέτοιο σηματοδοτεί για εμένα αυτός ο δίσκος αλλά και τα βιντεοκλίπ του.

Πώς θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη λύπη και την ανάμνησή της ως μέσα απομάκρυνσης από τον πυρήνα του εαυτού μας. Πώς θ’ αφήσουμε τη χαρά να μπει, όπως έμπαινε ο ήλιος στα μάτια μας εκείνη τη μέρα.

Την αρχική μου ιδέα ο Ιωάννης την εξέλιξε, την έκανε καλύτερη και της έδωσε πολλά κινηματογραφικά layer αφήγησης. Αφεθήκαμε στα χέρια του με εμπιστοσύνη και χωρίς καμία παρεμβολή. Έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε αγαπημένα και ξέρει ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Θα είναι η πρώτη φορά που το πρόσωπό μου θα αποκαλύπτεται σ’ ένα κλιπ. Παρ’ όλα αυτά δεν ένιωσα περίεργα. Μάλλον και να ήρθε αυτή η ώρα μέσα μου.

Παιδί Τραύμα και Michelle Valley /"Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα"

Για τη συνεργασία του με την Μισέλ Βάλεϊ το Παιδί Τραύμα μας είπε: “ Ήταν τεράστια τιμή να συνεργάζομαι μαζί της. Έμεινα έκπληκτος από τη ζεστή καρδιά της, την υπομονή της στις πολύωρες και δύσκολες συνθήκες του κλιπ, αλλά κυρίως από την εντυπωσιακή υποκριτική της ικανότητα. Κάποιες στιγμές ένιωθα ότι μας αγκάλιαζε όλους μέσα στις φτερούγες της καλοσύνης της.”

Πώς θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη λύπη και την ανάμνησή της ως μέσα απομάκρυνσης από τον πυρήνα του εαυτού μας. Πώς θ’ αφήσουμε τη χαρά να μπει, όπως έμπαινε ο ήλιος στα μάτια μας εκείνη τη μέρα.

Τέλος αναφέρθηκε στους ανθρώπους που συνεργάστηκαν για το αγαστό αποτέλεσμα: “Ήταν εντυπωσιακό να βλέπω όλο αυτό το πολυπληθές συνεργείο αλλά και τους πολύτιμους συνεργάτες της United We Fly να ασχολούνται με τη μουσική μας. Αυτό πρέπει να μας γεμίσει ταπεινότητα, σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτά τα βίντεο. Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει”.

“Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης”

Η Michèle Valley περιέγραψε στο NEWS 24/7 πώς “ισορρόπησε” τον ρόλο της στο βιντεοκλίπ:

Από το βιντεοκλίπ "Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα" / Michelle Valley

Από τη στιγμή που διαβάζω ένα σενάριο, δηλαδή μία ιστορία που είναι καταγεγραμμένη για να κινηματογραφηθεί, ανεξαρτήτως από το ποια μορφή θα πάρει τελικώς, περιμένω “κάτι” να με αγγίξει. Έτσι επιλέγω τις καλλιτεχνικές συμμετοχές μου.

Μου άρεσε η απλότητα του σεναρίου και του ρόλου αυτού, και τον αντιμετώπισα σαν να πρόκειται για μια μικρού μήκους ταινία. Στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η επαφή με τον σκηνοθέτη Iωάννη Νικηφόρο, ο οποίος κατάφερε να βρει ορισμένες μαγικές λέξεις στις οποίες δεν μπορώ εύκολα να αντισταθώ και μου έδειξαν ότι υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ μας.

Έτσι, χωρίς πολλές σκέψεις αλλά με πολύ συναίσθημα και αφουγκραζόμενη το κλίμα στο γύρισμα, προσπάθησα να δώσω το καλύτερο. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης.

“Πίσω από τις λέξεις του Τάσου κρύβεται μια ευφυΐα”

Από τα γυρίσματα του video clip "Ρόκσταρ"

Ο Iownyou Iseeyou (Ιωάννης Νικηφόρος) σκηνοθέτης του κλιπ μας μίλησε για την οπτικοποίηση των δυο τραγουδιών από τον επερχόμενο δίσκο “Μέινστριμ”: “Έχουμε μεταμορφωθεί σε μια κοινωνία “χρυσόψαρων” και η υπερπληροφόρηση, σαν μια γυάλα, μας μεγεθύνει και μας θολώνει. Η γένια των μιλένιαλ, όπου ανήκω, είναι πρώτη που έχει μεγαλώσει μέσα σε αυτήν.

Όταν πρωτοάκουσα την ονομασία “Παιδί Τραύμα” ως σχήμα μπάντας, εννοιολογικά ακτινοβολούσε μια αλήθεια μου. Έπειτα, ακούγοντας τα τραγούδια τους και γνωρίζοντας τον Τάσο (Παιδί Τραύμα), κατάλαβα ότι πίσω από τις λέξεις κρύβεται μια ευφυΐα.

Από το βιντεοκλίπ "Απόψε φυλάω τον εαυτό μου για σένα" Παιδί Τραύμα

Μετά την ανάθεση που πήρα για την οπτικοποίηση των δυο τραγουδιών από τον επερχόμενο δίσκο τους, προτού αρχίσω να γράφω το σενάριο και να διαμορφώνω το treatment, εσωτερικοί ψίθυροι αντιλαλούσαν το όνομα Μισέλ!

Είμαι ευγνώμων που ένα πλάσμα με την αυτήν την καλλιτεχνική ποιότητα δέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει σε αυτό εγχείρημα. Αφηγηματικά δημιούργησα έναν κόσμο θολό, γεμάτο όρια, ο οποίος χωρίς τη στήριξη του παράγωγου και συνεργάτη Χρήστου Χαράκογλου (FELT PROD CO) θα ήταν ανέφικτος. Επίσης θέλω να αναφερθώ στην εμπιστοσύνη και την καλλιτεχνική ελευθερία που μου δίνει η United We Fly, με την οποία συνεργάζομαι τα τελευταία χρόνια.”

Δεν μένει λοιπόν παρά να κλείσουμε τα μάτια και να αφεθούμε στον κόσμο που δημιούργησαν το Παιδί Τραύμα και οι συνεργάτες του για εμάς, αφήνοντας να μπει μέσα η χαρά, όπως μπαίνει ο ήλιος στα μάτια μας.

  • Το “Μέινστριμ” θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από την United We Fly. Μαζί με το album θα έχουμε και την ευκαιρία να δούμε το δεύτερο μέρος της ιστορίας από το Παιδί Τραύμα.

Info

  • Στίχοι, μουσική, ερμηνεία, organ, μπάσο, κιθάρες: Τάσος Καρτέρης
  • Παραγωγή, ενορχήστρωση, ηχογράφηση: Κώστας Ζάμπος, Τάσος Καρτέρης
  • Μίξη: Σταύρος Γεωργιόπουλος
  • Mastering: Κώστας Βερίγκας
  • Synths, drums, clavinet, glockenspiel, πιάνο, κρουστά: Κώστας Ζάμπος
  • Φωνητικά: Αιμιλία Παπαθεοχάρη
  • Βιολί: Νεφέλη Λιούτα
  • Κοντραμπάσο: Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
  • Τρομπέτα: Γιάννης Παναγιώτου
  • Drums: Δημήτρης Γρηγοριάδης
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας στο videoclip: Τάσος Χατζής

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα