Ζουμ στους Slipknot: Ζώντας 15 χρόνια με μια τρομακτική μπάντα

Ζουμ στους Slipknot: Ζώντας 15 χρόνια με μια τρομακτική μπάντα

Μοναδικές φωτογραφίες από τις συναυλίες, τις στιγμές, τα live των Slipknot, μιας μπάντας που γράφει τη δική της "μασκοφορεμένη" ιστορία (Pics+Vid)

Οι “μασκοφορεμένοι” του hardcore ήχου, μέσα από τα καρέ του Paul Harries.

Ο Harries, εδώ και 15 χρόνια αποτελεί τον φωτογράφο της Αμερικανικής μπάντας που είναι μια εκ των πιο εμπορικών των τελευταίων ετών. Ο λόγος φυσικά για τους Slipknot.

Το νέο βιβλίο του φωτογράφου, Slipknot: Dysfunctional Family Portraits, περιλαμβάνει τις στιγμές που έχει ζήσει με την μπάντα ανά τις περιοδείες που έχει πραγματοποιήσει σε όλο τον πλανήτη. Ο ίδιος είχε αποκλειστική backstage πρόσβαση ενώ με τα χρόνια έχει δεθεί με τα μέλη των Slipknot και τους ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά.

Η καριέρα του Harries ξεκίνησε το 1989 και σταδιακά άρχισε να συνεργάζεται με μουσικά έντυπα. Το 1991 είχε απαθανατίσει τους Nirvana στο ιστορικό τους live στο Λονδίνο.

Με τα χρόνια φωτογράφισε τους Metallica και τους Green Day. Οι Slipknot όμως τον κέρδισαν λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισης τους επί σκηνής.

“Φωτογράφισα κι άλλες μπάντες στο παρελθόν που φορούσαν μάσκες, αλλά αυτοί έβγαζαν κάτι το απόκοσμο επί σκηνής. Ο συνδυασμός των στολών με τις μάσκες ήταν κάτι το μοναδικό για τον φακό μου”, λέει στο NME.

 

“Υπάρχει ενέργεια, θεατρικότητα, χρώμα και ταλέντο στους Slipknot”.

Τα καρέ του Harries έχουν κοσμήσει τους δίσκους του συγκροτήματος, ενώ εκείνος θεωρεί πως η πιο επιτυχημένη δουλειά του ήταν εκείνη που έγινε για το άλμπουμ ‘Iowa’.

Η φωτογράφηση με την μπάντα να κρατάει μαχαίρια με τα οποία υποτίθεται ότι είχαν καρφώσει κεφάλια από νεκρές κατσίκες, είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια το 2001.

 

Μιλώντας για τα μέλη του συγκροτήματος, ο φωτογράφος δηλώνει: “Ο πιο τρελός απ’ αυτούς είναι ο Sid, ο DJ. Αυτοτραυματίζεται συνέχεια, ακόμα και στις συναυλίες. Έχει εμφανιστεί σε live και σε αναπηρικό καροτσάκι επειδή είχε σπάσει τα πόδια του”.

 

“Παρά τη σκηνική εμφάνιση και τα brutal φωνητικά, πρέπει να πούμε πως μιλάμε για ένα πολύ αγαπημένο σύνολο. Όλοι είναι σαν αδέρφια μεταξύ τους, είναι μια οικογένεια”.

 

 

Πρόσφατα, ο  Corey Taylor μιλώντας στο noisey.vice.com, προσπάθησε να βάλει σε αξιολογική σειρά τους πέντε δίσκους των Slipknot.

Στην κορυφή έβαλε το πρώτο τους άλμπουμ και συνέχισε ως εξής:

1. “Slipknot” (1999)

2. “.5: The Gray Chapter” (2014)

3. “Iowa” (2001)

4. “Vol 3: The Subliminal Verses” (2004)

5. “All Hope Is Gone” (2008)

 

 

 

 

Δείτε το ντοκιμαντέρ του BBC για τους Slipknot

Εν τω μεταξύ, τo BBC Radio 1 με αφορμή την περιοδεία των Slipknot στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτιαξε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ με τον τίτλο Hellbound:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα