Ν. Ξυδάκης - Θ. Γκόνης στο Ραδιόφωνο 24/7: Δεν πρέπει να δώσουμε αξία στον Τραμπ

Ν. Ξυδάκης - Θ. Γκόνης στο Ραδιόφωνο 24/7: Δεν πρέπει να δώσουμε αξία στον Τραμπ

Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες μίλησαν για τις παραστάσεις τους στο Φεστιβάλ Αθηνών, για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα, τους νέους δημιουργούς καθώς και το φαινόμενο Ντόναλντ Τραμπ

Καλεσμένοι στην εκπομπή " Πεζοί στον αέρα" με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7 ήταν την Πέμπτη ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο στιχουργός ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, με αφορμή τις παραστάσεις τους, με τις οποίες συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αθηνών 2017.

Ο κ. Ξυδάκης μίλησε για τη συναυλία του «Όλα τα δειλινά του κόσμου» που πραγματοποιείται απόψε στο θέατρο Ολύμπια με μελοποιήσεις ποιημάτων για τον έρωτα και την αγάπη (σ.σ.: ανάμεσα σε αυτά είναι δημιουργίες της Σαπφούς, του Μιχάλη Γκανά και του Διονύση Καψάλη) και ο κ. Γκόνης για τους θεατρικούς περιπάτους του στην παράσταση "Εθνικός Κήπος" που πραγματοποιούνται στο πρώτο πάρκο της Αθήνας από 22 έως 26 Ιουνίου.

«Εγώ και ο Νίκος είμαστε περιπατητές. Και οι περιπατητές όπως και οι θαλασσοπόροι ξεκινούν για τις Ινδίες αλλά ανακαλύπτουν νέους κόσμους, όπως η Αμερική» είπε ο κ. Γκόνης σχετικά με την παράστασή του και σχολίασε: «Στον Εθνικό Κήπο, είναι πιο βαριά η σκιά της πολιτικής από τη σκιά των δέντρων. Αυτό που προκύπτει από τις βόλτες αυτές είναι η ιστορία της πατρίδας μας και τα δεινά που περνάμε».

Οι δύο δημιουργοί ερωτώμενοι για την πολιτική κρίση σήμερα και το φαινόμενο Τραμπ, συμφώνησαν ότι «δεν πρέπει να δίνουμε αξία στον Αμερικανό πρόεδρο». «Δεν πρέπει σήμερα να χάνει κανείς το κέφι του καθώς η απογοήτευση μπορεί να σε εξοντώσει στο δημιουργικό σου κομμάτι. Ήδη αυτό είναι μια αντίσταση, ένας αντισταθμιστικός παράγοντας» σημείωσε ο κ. Ξυδάκης.

Ακούστε τη συνέντευξή τους στην εκπομπή "Πεζοί στον Αέρα":

SHARE:

24Media Network