“Ο Δικός μας Θάνος” – Έρχεται σήμερα, Δευτέρα (28/12) στο NEWS 24/7

“Ο Δικός μας Θάνος” – Έρχεται σήμερα, Δευτέρα (28/12) στο NEWS 24/7

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, το NEWS 24/7 παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα (28/12) το βίντεο-αφιέρωμα "Ο δικός μας Θάνος". Είκοσι τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, άνθρωποι από τον στενό του κύκλο, περιγράφουν ανέκδοτα περιστατικά, θυμούνται προσωπικές στιγμές και μας συστήνουν τον άνθρωπο πίσω από τον ιδιοφυή καλλιτέχνη.

Σήμερα, 28 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, του συνθέτη που έζησε με το πάθος χίλιων ποιητών, του ανθρώπου που απόλαυσε τη ζωή με μια ακατάσχετη νεανική ορμή, που μετέτρεψε ιδανικά την αντάρα, αλλά και τη γαλήνη της θάλασσας σε μουσική, που κατάφερε να στοχαστεί πέρα από τους στοχασμούς. Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από κοντά μας, όμως, δεν έφυγε στιγμή από δίπλα μας. Δεν έλειψε στιγμή από μέσα μας.

Το NEWS 24/7, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα με το οποίο επιχειρεί να χαρτογραφήσει τη ζωή και το πολύπλευρο έργο του μέσα από τα μάτια και τη ψυχή των δικών του ανθρώπων. Είκοσι τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, άνθρωποι από τον στενό του κύκλο, περιγράφουν ανέκδοτα περιστατικά, θυμούνται προσωπικές στιγμές και μας συστήνουν τον άνθρωπο πίσω από τον ιδιοφυή καλλιτέχνη, σκιαγραφώντας ένα διαφορετικό πορτραίτο.

Από το αφιέρωμα περνούν οι Παντελής Βούλγαρης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Χαρούλα Αλεξίου, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Καρυστιάνη, Μάρω Δούκα, Γιάννης Μηλιός, Χρήστος Θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης, Οδυσσέας Ιωάννου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γρηγόρης Κλιούμης, Κώστας Παρίσσης, Μάξιμος Δράκος και ο Μάνος Τρανταλλίδης.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Studio Praxis.

Σκηνοθεσία-μοντάζ: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Αρχισυνταξία-Παραγωγή: Αντώνης Ντινιακός

Συνεντεύξεις: Θανάσης Κρεκούκιας

Project curation: Ντέπη Παπάζογλου

Project lead: Γρηγόρης Μπάτης

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα