Ο Δράκουλας των Εξαρχείων: Στο φως το αρχικό 5λεπτο φινάλε της ταινίας που δεν είδαμε ποτέ

Ο Δράκουλας των Εξαρχείων: Στο φως το αρχικό 5λεπτο φινάλε της ταινίας που δεν είδαμε ποτέ
Ο Κωνσταντίνος Τζούμας στην ταινία "Ο Δράκουλας των Εξαρχείων" YouTube

Η κομμένη σκηνή διάρκειας 5:20 λεπτών φαίνεται να λειτουργεί ως απάντηση στους επικριτές της ταινίας, η οποία προκάλεσε αίσθηση το 1983 με την πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρά της.

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε μια σκηνή τέλους, διάρκειας πέντε περίπου λεπτών, της ταινίας “Ο Δράκουλας των Εξαρχείων” του σκηνοθέτη Νίκου Ζερβού, η οποία για άγνωστους λόγους παρέμενε κομμένη.

“Θύελλα αποδοκιμασιών ξεσήκωσε η ταινία ‘Ο Δράκουλας των Εξαρχείων’ που μόλις παρακολουθήσατε. Ομόφωνα το κινηματογραφόφιλο κοινό καθώς και οι κριτικοί εφημερίδων και περιοδικών, με εξαίρεση την κυρία Ροζίτα Σώκου, καταδίκασαν το νέο αυτό κατασκεύασμα του γνωστού αλαλουμτζή σκηνοθέτη, Νίκου Ζερβού, που όπως εύστοχα επισημαίνει γνωστός gay κριτικός, εκθέτει τις ‘Μουσικές Ταξιαρχίες‘ και ταλαντούχους ηθοποιούς”, αναφέρεται στην αρχή του αποσπάσματος, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε τον Κωνσταντίνο Τζούμα και τον Βαγγέλη Κοτρώνη να σχολιάζουν με μια σκωπτική ματιά τις κριτικές που έχει δεχθεί ή καλύτερα που επρόκειτο να δεχθεί η ταινία.

Ενδεχομένως, η συγκεκριμένη σκηνή να “κόπηκε” από το τέλος της ταινίας, καθώς δεν προσφέρει κάτι στην πλοκή και λειτουργεί απλά σαν επίλογος.

Ο “Δράκουλας των Εξαρχείων”, σύμφωνα με το ertflix είναι μια παρωδία τρόμου παραγωγής 1983, με πρωταγωνιστές τον Τζίμη Πανούση, τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τον Βαγγέλη Κοτρώνη, την Ισαβέλλα Μουράκη κα. στην οποία ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός κάνει μια ανατρεπτική πολιτική-καλλιτεχνική σάτιρα.

Ο ορθοπεδικός Βίκτωρ Παπαδόπουλος, κάτι ανάμεσα σε Φρανκενστάιν και κόμη Δράκουλα, κατοικεί στα Εξάρχεια και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Η πρόθεσή του να ιδρύσει ένα ροκ συγκρότημα, το οποίο θα αποτελείται από συναρθρωμένα μέλη σημαντικών πεθαμένων μουσικών, αποφέρει ένα ιδιότυπο σύνολο με έντονα στοιχεία ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ωστόσο, οι νεκροί ενός νεκροταφείου επαναστατούν και αποφασίζουν να διοργανώσουν μια μεγάλη, δημόσια συναυλία. Μουσική από τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και τον Τζίμη Πανούση σε ρόλο αρχηγού της μπάντας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version