Ο Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο

Ο Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο
Ο γερμανός τενόρος-φαινόμενο, Γιόνας Κάουφμαν, τον Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο www.gregor-hohenberg.com

Ξεκινάει αύριο η προπώληση εισιτηρίων για το σεπτεμβριάτικο ρεσιτάλ του κορυφαίου γερμανού τενόρου στην Αθήνα.

Οι New York Times τον έχουν χαρακτηρίσει ως “μαγνήτη για το ταμείο” και “τον πιο σημαντικό και πολύπλευρο τενόρο της γενιάς του”. Στην Αθήνα, τον 53χρονο γερμανό μονωδό, Γιόνας Κάουφμαν, τον έχουμε απολαύσει αρκετές φορές στο Μέγαρο Μουσικής. Φέτος τον Σεπτέμβρη, χάρη στον προγραμματισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (και την χορηγία της ROLEX), θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Κάουφμαν στο εμβληματικό ωδείο του Ηρώδου του Αττικού στα πόδια της Ακρόπολης.

Αύριο, στις 12:00 ακριβώς, ξεκινάει η προπώληση των εισιτηρίων για αυτό το εξαιρετικό ρεσιτάλ.

Πρόκειται αναμφίβολα για καλλιτεχνικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Ο επονομαζόμενος «βασιλιάς των τενόρων», ο δημοφιλής ερμηνευτής με τη μοναδική φωνή και την απαράμιλλη σκηνική παρουσία έρχεται στο Ηρώδειο στην απόλυτη ακμή της καριέρας του. Σε αυτή την εμφάνισή του ο Κάουφμαν, συνοδευόμενος από την Ορχήστρα της ΕΛΣ, θα ερμηνεύσει άριες από όπερες των Τζάκομο Πουτσίνι, Τζουζέπε Βέρντι, Ζορζ Μπιζέ, Πιέτρο Μασκάνι, Ζιλ Μασνέ, και Ουμπέρτο Τζορντάνο.

Η πορεία ενός σταρ

Ο Γιόνας Κάουφμαν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οπερατικής επικαιρότητας για πάνω από 20 χρόνια, ενώ κάθε εμφάνισή του αποτελεί γεγονός, όχι μόνο για τον στενό κύκλο των φίλων της όπερας, αλλά και για το ευρύτερο κοινό της μουσικής. Όχι αναίτια θεωρείται τραγουδιστής-φαινόμενο, αφού κάθε ντεμπούτο του σε ρόλο ή χώρο κινητοποιεί χιλιάδες φίλους του που ταξιδεύουν να τον δουν, κάθε ερμηνεία του γίνεται αντικείμενο μελέτης, κάθε δίσκος που κυκλοφορεί γίνεται μπεστ σέλερ, ενώ τα εισιτήρια για τις παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Η ανοδική πορεία του ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, και ήδη το 2006 με το ντεμπούτο του στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης ως Αλφρέντο στην Τραβιάτα χαιρετίστηκε από κοινό και κριτικούς ως ο «νέος βασιλιάς των τενόρων». Χάρη στις μοναδικές δυνατότητες και ξεχωριστές ποιότητες της φωνής του, και με τις πολύ προσεκτικές του επιλογές, ο Κάουφμαν έχει κατακτήσει ένα πολύ ευρύ ρεπερτόριο έχοντας ερμηνεύσει συγκλονιστικά τους πιο σημαντικούς ρόλους του γαλλικού, του ιταλικού και του γερμανικού ρεπερτορίου της όπερας. Την ίδια στιγμή, με τις απαράμιλλες υποκριτικές του ικανότητες έχει δώσει νέα σκηνική υπόσταση σε απαιτητικούς οπερατικούς ρόλους, αναγάγοντας τις ερμηνείες του σε σημείο αναφοράς για την τέχνη της όπερας σήμερα.

Οι πολυάριθμες βραβεύσεις του, οι επιτυχημένες παραγωγές στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει, τα μοναδικά ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο, οι ηχογραφήσεις του και τα DVD του που κυκλοφορούν έχουν κάνει την τέχνη του προσβάσιμη ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο θεατή. Η εμπειρία, όμως, να βλέπει και να ακούει κανείς ζωντανά αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη παραμένει αξεπέραστη.

Πληροφορίες: Το ρεσιτάλ του Γιόνας Κάουφμαν, συνοδεία της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τον Γιόχεν Ρίντερ, θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα έναρξης 21:00). Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 12:00 από την ticket services, τα Ταμεία της ΕΛΣ (213-0885700, καθημερινά 09:00-21:00), τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, και τα καταστήματα Public. Τιμές 40, 80, 90, 120, και 200€.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα