Ώρα της Γης 2021: Τραγουδώντας στο σκοτάδι

Ώρα της Γης 2021: Τραγουδώντας στο σκοτάδι

Το βράδυ του Σαββάτου, σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα και συγχρόνως ακούμε ένα ειδικό μουσικό αφιέρωμα με Onirama, Μαρία Παπαγεωργίου, και άλλους ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες.

Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς ταυτόχρονα με τη “μάχη” που δίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη φύση”.

Η δήλωση αυτή του Δημήτρη Καραβέλλα, διευθυντή της WWF Ελλάς, συνιστά μια αυταπόδεικτη αλήθεια, την οποία δείχνουν να ενστερνίζονται, τουλάχιστον στα λόγια, και ισχυρές προσωπικότητες της πλανητικής δημόσιας ζωής –από τον λόγο ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, έως την πολύ πρόσφατη ομιλία του δεδηλωμένα «πράσινου» πρίγκηπα Καρόλου στην Πινακοθήκη.

Κι επειδή τα λόγια ποτέ δεν αρκούν, ήγγικεν η ώρα για δράση. Αύριο, Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30 ακριβώς η διεθνής WWF καλεί τον πλανήτη να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πια δράσης της “Η Ώρα της Γης”. Η παγκόσμια αυτή εκστρατεία, που ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα από την λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων και την πριμοδότηση βιώσιμων ενεργειακών επιλογών.

Ο κατάλογος των ημεδαπών φορέων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην φετινή Ώρα της Γης είναι εντυπωσιακός. Έτσι, μεταξύ πολλών άλλων δημόσιων τοπόσημων, αύριο βράδυ θα σβήσουν τα φώτα στην Ακρόπολη, τον Λευκό Πύργο, στην Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου, στο δημαρχείο της Αθήνας, στην Τεχνόπολη, στο Δημοτικό Θέατρο και το Ρολόι του Πειραιά, στο Μέγαρο, στο ΚΠΙΣΝ, στην Στέγη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στα κάστρα της Μονεμβασιάς και της Άμφισσας. Συγχρόνως, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, αλλά και η διαδικτυακή πρωτοβουλία “Save your Hood” θα έχουν ενεργή συμμετοχή στην φετινή δράση.

Κι εκεί που θα κουβεντιάζουμε στο σκοτάδι, η WWF Ελλάς μας καλεί να μπούμε στον ιστότοπό της για να παρακολουθήσουμε ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα που στήθηκε ειδικά για την περίσταση. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «Οι Onirama έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους.» Σβήστε τα φώτα, ανοίξτε τ’ αυτιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα