Παράταση της έκθεσης "Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον" στο Μουσείο Κοτσανά

Παράταση της έκθεσης "Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον" στο Μουσείο Κοτσανά
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διαδραστική έκθεση για τον Τέσλα, λόγω μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, παρατείνεται ως την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, η έκθεση «Νίκολα Τέσλα - Ο άνθρωπος από το μέλλον» παρατείνεται ως την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, αναφέρει το «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» (Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι). Η μοναδική έκθεση για τον μεγάλο εφευρέτη του 20ού αιώνα, Νίκολα Τέσλα, που προσφέρει στο κοινό μία ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία, ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.

Ο Τέσλα ήταν μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος. «Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

ADVERTISING

Το όραμα, το έργο και την προσωπικότητα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου επιχειρεί να παρουσιάσει η έκθεση από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου που φιλοξενείται στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network