Πλήθος κόσμου στη μουσική βραδιά συμπαράστασης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Πλήθος κόσμου στη μουσική βραδιά συμπαράστασης στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
NEWS 24/7

Απρόσμενη κοσμοσυρροή στη μουσική βραδιά κινητοποίησης και συμπαράστασης στον αγώνα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων το βράδυ της τελευταίας αυγουστιάτικης Πανσελήνου της 31ης Αυγούστου.

Εκατοντάδες κόσμου ανταποκρίθηκε με τρόπο συγκινητικό στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και συγκεκριμένα, στη μουσική βραδιά που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας μετά την Απόφαση της 11/8/2023 της Υπουργού Πολιτισμού για την “έξωση” του από την ιστορική του έδρα, που βρίσκεται στην οδό Ερμού 134-136.

NEWS 24/7


Ο ΣΕΑ, που απάντησε με εξώδικο στα όσα παράλογα περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση διοργάνωσε το βράδυ της πανσελήνου της 31ης Αυγούστου μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά συμπαράστασης.

NEWS 24/7

Πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση, με ορισμένους να κρατούν πανό διαμαρτυρίας, το οποίο έγραφε: “Σύνορα ανοιχτά, κτίρια ζωντανά”. Δεν έλειψαν και οι πολιτικοί. Ανάμεσά τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης και μέλη της Ανοιχτής Πόλης.

NEWS 24/7

Το κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων – Μια παρουσίαση

Από τη δεκαετία του 1990, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων χρησιμοποιεί το κτίριο και τον κήπο του Συλλόγου για τους καταστατικούς του σκοπούς: την στέγαση των γραφείων του, της βιβλιοθήκης, του ξενώνα για τους αρχαιολόγους που δεν έχουν μόνιμη διαμονή στην Αθήνα, δράσεις του Συλλόγου, την πραγματοποίηση επιστημονικών σεμιναρίων, διαλέξεων και εκδηλώσεων του Συλλόγου, εκδηλώσεων και δράσεων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, εκδηλώσεων άλλων φορέων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων, με ιδιαίτερη έμφαση στην απεύθυνση στη γειτονιά και τους φορείς της πόλης, σε πολιτιστικούς φορείς, και στην κοινωνία των πολιτών.

Ιδιαίτερα ο κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει φιλοξενήσει, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων (οι δράσεις του Athens City Festival φιλοξενούνται πλέον κάθε χρόνο στον κήπο του Συλλόγου), την ετήσια γιορτή της Ανεξαρτησίας του Μεξικού που διοργανώνει η Πρεσβεία του Μεξικού, την ετήσια γιορτή του Συλλόγου Αλσατών, σχολικές γιορτές των γειτονικών σχολείων, το Φεστιβάλ Κόμικ, το Φεστιβάλ Women in Arts, βιβλιοπαρουσιάσεις εκδοτικών οίκων όπως οι εκδόσεις Gutenberg, Τόπος, Μέλισσα, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Στερέωμα κ.ά., παρουσιάσεις των αρχαιολογικών λευκωμάτων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση («Ο Κύκλος των Μουσείων»), μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, δράσεις κατά του κοινωνικού αποκλεισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, φιλανθρωπικά μπαζάρ, κινηματογραφικές προβολές. Επιπλέον, ο Σύλλογος έχει διοργανώσει με εθελοντική συνεισφορά των μελών του επί 4 χρόνια θερινό σινεμά στον κήπο, δωρεάν για όλους τους πολίτες, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Εκτός από εκδηλώσεις που προβάλλουν την αρχαιολογία και τον πολιτισμό, ο Σύλλογος έχει φιλοξενήσει εκδηλώσεις και φεστιβάλ άλλων φορέων με θέματα την οικολογία, την περιβαλλοντική κρίση, την φιλοζωία, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την προβολή της επανένταξης των κρατουμένων και των τοξικοεξαρτημένων, εκδηλώσεις ενάντια στον φασισμό, εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και τον φεμινισμό, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, και όλα τα θέματα που απασχολούν κάθε δημοκρατικό πολίτη, αλλά και την ευνομούμενη πολιτεία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα