Ποιο ήταν το έργο του Banksy που έκλεψαν από το Μπατακλάν

Ποιο ήταν το έργο του Banksy που έκλεψαν από το Μπατακλάν

Το έργο εικονίζει μια γυναίκα με μαντίλα που θρηνεί για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στον συναυλιακό χώρ οτου Παρισιού το 2015.

Ένα έργο του βρετανού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy με καμβά έξοδο κινδύνου του Bataclan, στο Παρίσι -- όπου τζιχαντιστές είχαν εισβάλλει και σκοτώσει 90 ανθρώπους πριν από τρία χρόνια -- εκλάπη το Σάββατο, ανακοίνωσε η διεύθυνση του συναυλιακού χώρου.

Το έργο αυτό (στένσιλ), μέρος μιας σειράς αποτελούμενης κυρίως από τοιχογραφίες που πιστεύεται ότι ζωγράφισε ο Μπάνκσι στη γαλλική πρωτεύουσα τον περασμένο Ιούλιο, εικονίζει μια γυναίκα με μαντίλα που θρηνεί για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του 2015. Ο καλλιτέχνης είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Ιούνιο - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων- φωτογραφίες του έργου αυτού και μερικών άλλων που φιλοτέχνησε στους δρόμους του Παρισιού, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

ADVERTISING

Όπως ανέφερε η διεύθυνση του Μπατακλάν σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, «μας γεμίζει μια αίσθηση βαθιάς αγανάκτησης. Το έργο του Μπάνκσι, που ανήκει στους πάντες — Γάλλους, Παριζιάνους, πολίτες του κόσμου - μας αφαιρέθηκε».

Ορισμένα ακόμη από τα έργα του Μπάνκσι - πολλά από αυτά αποτελούν σχόλια για κοινωνικά θέματα, όπως είναι η μετανάστευση - βανδαλίστηκαν σχεδόν αμέσως αφού τα ολοκλήρωσε. Κάποια άλλα προστατεύονται.

Τα έργα του Μπάνκσι, ο οποίος έχει καταφέρει να παραμένει μυστική η πραγματική του ταυτότητα, μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε αντικείμενα πόθου για πολλούς συλλέκτες τέχνης. Μια γλυκόπικρη τοιχογραφία, που φιλοτέχνησε σε μια βιομηχανική πόλη της Ουαλίας τον περασμένο μήνα — εικονίζει ένα παιδί που ανοίγει ενθουσιασμένο τα χέρια και βγάζει έξω τη γλώσσα για να γευτεί αυτές που νομίζει πως είναι νιφάδες χιονιού, αγνοώντας πως στην πραγματικότητα είναι στάχτη μιας φωτιάς — πουλήθηκε έναντι τιμήματος που ξεπέρασε τις 100.000 στερλίνες (σχεδόν 116.000 ευρώ).

SHARE:

24Media Network