Ρένη Πιττακή - Μαριάννα Κάλμπαρη στο Ραδιόφωνο 24/7: Ρημάζει η κληρονομιά του Θεάτρου Τέχνης

Ρένη Πιττακή - Μαριάννα Κάλμπαρη στο Ραδιόφωνο 24/7: Ρημάζει η κληρονομιά του Θεάτρου Τέχνης

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης και η πρωταγωνίστρια και μαθήτρια του Καρόλου Κουν μίλησαν για το δύσκολο έργο διάσωσης της μεγάλης κληρονομιάς

SOS για την κληρονομιά του Θεάτρου Τέχνης, που ρημάζει σε ακατάλληλες συνθήκες και καταστρέφεται απ΄τα τρωκτικά, την ώρα που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυσή του, επέτειος που γιορτάζεται μάλιστα από αύριο  με μια μεγάλη έκθεση στη ΣΤΟart στο  Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής, εξέπεμψαν μέσω της εκπομπής «Πεζοί στον Αέρα» στο Ραδιόφωνο 24/7, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και την Φωτεινή Λαμπρίδη, η καλλιτεχνική διευθύντριά του Μαριάννα Κάλμπαρη και η πρωταγωνίστριά του και μαθήτρια του Καρόλου Κουν, Ρένη Πιττακή.

«Αν δεν έχουμε οικονομική στήριξη δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε τη μεγάλη κληρονομιά. Κινδυνεύει και χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Ό,τι μπορούμε κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά η Μ.Κάμπαρη, ενώ η κ.Πιττακή αποκάλυψε «Εξαφανίστηκε , μεταξύ άλλων το υπέροχο κοστούμι της  Μελίνας Μερκούρη από το «Γλυκό Πουλί της Νιότης» που φόρεσα κι εγώ. Έχουν λεηλατηθεί πολλά αντικείμενα της μαμάς και του πατέρα μου που είχα δώσει κι εγώ για παραστάσεις. Όταν στηνόταν η έκθεση για το Θέατρο Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη είχε μπει η Λιλλύ Μπεζανού στις αποθήκες και βρήκε να  ρημάζουν τα πάντα, να τα τρώνε τα ποντίκια, γινόταν χαμός».

Ως μαθήτρια του Καρόλου Κουν δηλώνει «περήφανη» η μεγάλη πρωταγωνίστρια, προσθέτοντας ότι  μότο τού θεάτρου ήταν «δεν κάνουμε το θέατρο αυτοσκοπό, κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε, για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας».

Στην μεγάλη επετειακή έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου (με είσοδο ελεύθερη για το κοινό).θα εκτεθούν 72 αντικείμενα για πρώτη φορά, όπως δυο κούκλες του Φωτόπουλου, οι καρέκλες από τη «Μικρή μας πόλη», την πρώτη παράσταση του Θ.Τέχνης, δακτυλογραφημένα κείμενα του  ’44, με σημειώσεις του Καρόλου Κουν και σφραγίδες της γερμανικής λογοκρισίας, «αντικείμενα  που ακόμα κινδυνεύουν». 

SHARE:

24Media Network