Στο ΣτΕ κατά της Μενδώνη προσέφυγε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ

Στο ΣτΕ κατά της Μενδώνη προσέφυγε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ
MOTIONTEAM

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί το νόμιμο ή όχι της παύσης του Ιωάννη Αναστασάκη από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ιωάννης Αναστασάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η από 31 Οκτωβρίου 2019 απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε την 5η Νοεμβρίου 2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος ΥΟΔΔ, φύλλο 926).

Αναλυτικότερα, με την επίμαχη υπουργική απόφαση παύθηκε η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Ιωάννη Αναστασάκη και στην θέση του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός Νικόλαος Κολοβός, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της θητείας του κ. Αναστασάκη, ήτοι μέχρι 17.11.2021.

Ο κ. Αναστασάκης υποστηρίζει ότι η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού με την οποία παύθηκε πρόωρα από τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή, είναι παράνομη και για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μενδώνη
SHARE: