Τα γυρίζει ο Τασούλας μετά το σάλο από τις δηλώσεις του: Δεν είπα ότι ο τάφος δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τα γυρίζει ο Τασούλας μετά το σάλο από τις δηλώσεις του: Δεν είπα ότι ο τάφος δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η αρχαιολογική σκαπάνη θα μας πει ποιος είναι μέσα στον Τάφο και όχι ο υπουργός, διευκρίνισε σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας

Διορθωτική δήλωση, σχετικά με την πιθανότητα ο τάφος της Αμφίπολης, να ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο, έκανε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 90,1 μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα όσα είπε το πρωί στο mega.

"Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο", είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού", σημείωσε ο κ. Τασούλας, και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ότι "κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού".

Απαντώντας στις καταγγελίες ότι ο υπουργός και η κυβέρνηση εκμεταλλεύονται για πολιτικούς και προσωπικούς λόγους τα ευρήματα στην Αμφίπολη ο κ. Κώστας Τασούλας υποστήριξε ότι "πολιτική εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνει από κανέναν. Οι ανακοινώσεις που κάνει το υπουργείο είναι πολύ τακτικές. Αν δεν γίνονταν έτσι θα μας είχαν κατηγορήσει ότι αφήσαμε τον κόσμο στο έλεος της παραφιλολογίας. Με την ενημέρωση από το υπουργείο έχουμε προλάβει όλες αυτές τις φήμες".

"Επειδή οι Καρυάτιδες είναι πανέμορφες, δεν σημαίνει πως κάποιος θα ψηφίσει με βάση αυτό στις επόμενες εκλογές", είπε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε πως υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον για το θέμα από πολιτικούς, πρέσβεις και βουλευτές και ήδη οι ευρωπαίοι υπουργοί Πολιτισμού που μετέχουν αύριο στη Σύνοδο στην Ιταλία του διεμήνυσαν πως αναμένουν περισσότερα στοιχεία.

Τέλος, ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το δήμαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη για να γίνει ο πεζόδρομος της οδού Τοσίτσα που συνδέει το υπουργείο Πολιτισμού με την οδό Πατησίων, υπαίθριο μουσείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμφίπολη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τασούλας: Αδύνατο να βρίσκεται στον τύμβο της Αμφίπολης ο Μέγας Αλέξανδρος

SHARE:

24Media Network