Τέμπη: Μια συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος

Διαβάζεται σε 2'
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή από κόμματα και οργανώσεις της Αριστέρας με αφορμή την τελευταία μέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή από κόμματα και οργανώσεις της Αριστέρας με αφορμή την τελευταία μέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μία συναυλία αλληλεγγύης στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής (31/3).

Ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στα 57 θύματα των Τεμπών και μία πράξη αλληλεγγύης προς τις οικογένειές τους, η Ορχήστρα και η Χορωδία Νέας Γενιάς πραγματοποιούν απόψε Κυριακή (31/3) συναυλία για την πολύνεκρη τραγωδία.

Επί σκηνής θα εμφανιστούν 40 μουσικοί που θα παρουσιάσουν μία γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων. Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

Στόχος των διοργανωτών είναι να στηρίξουν καλλιτεχνικά και συναισθηματικά τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, αλλά και όλη την καλλιτεχνική κοινότητα και τους νέους δημιουργούς της χώρας, που ακόμα αισθάνονται βαρύ το πένθος για αυτό το συμβάν και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο καλλιτεχνικό έργο.

Τη συναυλία διοργανώνουν σε συνεργασία η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς.

Η συναυλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9).

Τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.

Ο Διευθυντής της Ορχήστρας Νέας Γενιάς, Ροδόλφος Πάρτος, μίλησε στην Parallaxi για την αποψινή συναυλία και επισήμανε πως «το είχαμε εδώ και καιρό ως ιδέα, όταν συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το δυστύχημα. Είπαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε.  Έτσι απευθύναμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε συνθέτες, για να γράψουν έργα και να παιχτoύν σε παγκόσμια πρεμιέρα. Εκτός των κομματιών που ανακοινώθηκαν πως θα ακουστούν, θα παίξουμε και την Κοιλάδα των Τεμπών με μία διασκευή και θα κλείσουμε με ένα κομμάτι έκπληξη».

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τις οικογένειες και τους συγγενείς συναισθηματικά. Από τότε που συνέβη δεν έγιναν πολλά events και είμαστε περήφανοι που το κάνουμε γιατί είναι λυτρωτικό για μας τους μουσικούς και για το κοινό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που γίνεται η δράση, μακάρι να χωρούσαν 15.000 άνθρωποι».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα