Η Ουκρανία “φλέγεται” στους δρόμους της Αθήνας- Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Η Ουκρανία “φλέγεται” στους δρόμους της Αθήνας- Εικόνες γροθιά στο στομάχι
Από τα εγκαίνια της έκθεσης 'Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να έχει γίνει' που συνδιοργανώνεται από τον δήμο Αθηναίων και την πρεσβεία της Ουκρανίας ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εικόνες από τη "φλεγόμενη" Ουκρανία σε έκθεση φωτογραφίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας από τον δήμο Αθηναίων και την πρεσβεία της Ουκρανίας.

Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να έχει γίνει” είναι η φράση-κλειδί που επιλέχθηκε ως τίτλος για την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, που παρουσιάζεται μέχρι τις 13 Ιουνίου στην καρδιά της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Η έκθεση που περιλαμβάνει εικόνες “γροθιά στο στομάχι” από μία εισβολή που έχει συγκλονίσει την υφήλιο συνδιοργανώνεται από τον δήμο Αθηναίων και την πρεσβεία της Ουκρανίας. Οι φωτογραφίες που έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά stands κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας, στο κομμάτι όπου μπορούν να περπατήσουν οι πεζοί, έχουν τραβηχτεί από φωτορεπόρτερς πολλών μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στο μέτωπο.

Ανάμεσά τους είναι και ο διακεκριμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ, Άρης Μεσσήνης – Chief photographer για το L’Agence France-Presse (AFP) στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο.

Ισχυρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, στην παράνομη και άδικη ρωσική εισβολή

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις του, εναντιώθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την ελπίδα ότι ο πόλεμος θα τελειώσει και η δημοκρατία και η ειρήνη θα θριαμβεύσουν.

Αυτή είναι μία έκθεση η οποία δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ, όπως και αυτός είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ποτέ. Όλοι μαζί, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των Αθηναίων, θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Ένα μήνυμα κατά του πολέμου, κατά αυτής της παράνομης, άδικης και βάρβαρης εισβολής. Ένα μήνυμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Μην έχετε καμία αμφιβολία, κυρίες και κύριοι, ότι από τις 24 του Φλεβάρη είμαστε όλοι Ουκρανοί.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά stands κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας και έχουν τραβηχτεί από φωτορεπόρτερς πολλών μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στο μέτωπο της Ουκρανίας. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI


Ο ηρωικός, μαχόμενος λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για την εθνική του ανεξαρτησία, αγωνίζεται για τα εθνικά του δικαιώματα, την εθνική του κυριαρχία. Αγωνίζεται, όμως, και για όλους εμάς. Για τις αρχές και τις αξίες όλων μας. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον πρέσβη και στην πρεσβεία της Ουκρανίας για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή. Δεν αρκούμαστε μόνο σε συμβολικές πρωτοβουλίες, συνεργαζόμαστε πολύ στενά και στην φιλοξενία εκτοπισμένων Ουκρανών εδώ στην Αθήνα, με την ελπίδα βέβαια ότι θα γυρίσουν σύντομα στα σπίτια τους. Με την ελπίδα ότι ο πόλεμος θα τελειώσει και η δημοκρατία και η ειρήνη θα θριαμβεύσουν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ“, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις του, εναντιώθηκε στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στη συνέχεια, μιλώντας σε τηλεοπτικά συνεργεία τόνισε: “Κάθε φωτογραφία εδώ, στην έκθεση στη Βασιλίσσης Όλγας, αποτυπώνει την φρίκη και τα εγκλήματα αυτού του πολέμου. Και όλοι μαζί από εδώ, μαζί με την πρεσβεία της Ουκρανίας, μαζί με την κοινότητα των Ουκρανών στην Ελλάδα, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, ενάντια στην παράνομη και άδικη ρωσική εισβολή“.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας, ευχαρίστησε τον κ. Μπακογιάννη και τον δήμο Αθηναίων για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο ηρωικός, μαχόμενος λαός της Ουκρανίας αγωνίζεται για την εθνική του ανεξαρτησία, αγωνίζεται για τα εθνικά του δικαιώματα, την εθνική του κυριαρχία. Αγωνίζεται, όμως, και για όλους εμάς. Για τις αρχές και τις αξίες όλων μας.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας, ευχαρίστησε τον κ. Μπακογιάννη και τον δήμο Αθηναίων για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης και τόνισε μεταξύ άλλων: “Αυτές οι φωτογραφίες σε αυτή την έκθεση, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι βάρβαρες ρωσικές τακτικές είχαν στόχο, όχι μόνο στρατιωτικές δομές, αλλά και πολίτες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, σπίτια, ξενοδοχεία, νηπιαγωγεία, κάθε μορφή ζωής και τις πόλεις της Ουκρανίας. Οι φωτογράφοι έβγαλαν αυτές τις φωτογραφίες για να παρουσιάσουν αποδείξεις για όλα αυτά, των εγκλημάτων πολέμου, των φρικαλεοτήτων που έχουν γίνει στην Ουκρανία από την Ρωσική Ομοσπονδία“.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας μίλησε και για τη … Eurovision

Και συνέχισε λέγοντας: “Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση. Να συγκρίνουμε την Αθήνα του τώρα με τις ζώσες πόλεις στην Ουκρανία πριν τον πόλεμο. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τους Έλληνες αλλά και τους τουρίστες που θα επισκεφθούν αυτή την έκθεση, να συνειδητοποιήσουν ότι ο πόλεμος είναι μια φρικαλεότητα και όλοι μας θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να επιδιώκουμε σαφώς τη γρήγορη παύση και το γρήγορο τέλος του.

'Να δείξουμε τους Έλληνες αλλά και τους τουρίστες που θα επισκεφθούν αυτή την έκθεση, να συνειδητοποιήσουν ότι ο πόλεμος είναι μια φρικαλεότητα' είπε ο πρέσβης της Ουκρανίας για την έκθεση ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Θα ήθελα, τέλος να εκφράσω την ιδιαίτερη μου χαρά που χθες η Ουκρανία κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι να σταματήσει γρήγορα αυτός ο πόλεμος, να ανοικοδομήσουμε την Ουκρανία και του χρόνου η Eurovision να μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε μία ειρηνική Ουκρανία και μάλιστα στη Μαριούπολη.”

Στα εγκαίνια της έκθεσης, παρέστησαν, ο Πρέσβης της Πολωνίας Artur Lompart, η Πρέσβης του Μαυροβουνίου Ana Vucadinovic, η Πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας Lidija Boshkovska, η Πρέσβης της Πορτογαλίας Helena Paiva και η Επιτετραμένη της Ρουμανίας Adriana Ciamba.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα