Ο Χρήστος Μποκόρος στην Ελληνογερμανική Αγωγή με τα 'ηρωικά αναστάσιμα'

Ο Χρήστος Μποκόρος στην Ελληνογερμανική Αγωγή με τα 'ηρωικά αναστάσιμα'

Η νέα έκθεση του σπουδαίου εικαστικού εγκαινιάζεται σήμερα και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 30 Μαρτίου

Την εποχή «της λήθης», όπως λέει, εκείνος επέλεξε «να θυμηθεί». Ο Χρήστος Μποκόρος δίνει το «εικαστικό του παρών» στα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή με αφορμή την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη Σαρακοστή, την Ανάσταση και την ανοιξιάτικη εποχή που διανύουμε.

Ηρωικά αναστάσιμα είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη που επιστρέφει στα εικαστικά δρώμενα μετά την πολυσυζητημένη παρουσία του στο Μουσείο Μπενάκη (2016 και 2017).

Στην έκθεση της Ελληνογερμανικής Αγωγής, η οποία εγκαινιάζεται απόψε, στις 20.00, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εκπαιδευτηρίων, ο Χρήστος Μποκόρος παρουσιάζει μια επιλογή από το συνολικό του έργο, 19 ζωγραφικές δημιουργίες, λάδι σε πανιά και ξύλα διαφόρων διαστάσεων.

ADVERTISING

Οι σημαίες του καλλιτέχνη, άλλοτε γεμάτες φλόγες κι άλλοτε με σκόρπια, άγρια τριαντάφυλλα, το αφιέρωμα στον Γεώργιο Τερτσέτη, (ο δικαστής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που αρνήθηκε να υπογράψει τη θανατική του καταδίκη), το τετράπτυχο αφιέρωμα στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και τόσα άλλα έργα μας θυμίζουν τι εστί Ήρωας «σε μια εποχή που αναδεικνύει βολεμένους θεατές», όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Επιπλέον τα έργα του ζωγράφου εμφορούνται από το πνεύμα της εποχής της Άνοιξης.

Για το σκεπτικό των έργων αυτής της «ανθισμένης» έκθεσης του ζωγράφου θα μιλήσει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης, κ. Αθηνά Σχινά, επιμελήτρια της έκθεσης.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί μουσικά στο ίδιο πνεύμα με τον σημαντικό Έλληνα συνθέτη, Νίκο Ξυδάκη, να ερμηνεύει στο πιάνο αποσπάσματα από τον Διονύσιο Σολωμό, και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 30 Μαρτίου 2018.

SHARE:

24Media Network