Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ηθοποιοί για το θεατρικό Βραβείο “Δημήτρης Χορν”

Διαβάζεται σε 3'
Μια ζωή την έχουμε
"Μια ζωή την έχουμε" - Δημήτρης Χορν ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM /finosfilm.com

Το Βραβείο “Δημήτρης Χορν” θα απονεμηθεί φέτος για τις τρεις προηγούμενες σεζόν – Αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι ηθοποιοί που το διεκδικούν.

Το επαμειβόμενο Βραβείο “Δημήτρης Χορν” είναι ο σταυρός που φορούσε ο σπουδαίος ηθοποιός, ένα σύμβολο που περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το βραβείο Χορν είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής με την αρωγή του Θεοδόση Ισαακίδη.

Το “Βραβείο Δημήτρης Χορν” μαζί με το “Βραβείο Μελίνα Μερκούρη” θα απονεμηθούν σε κοινή τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου, στις 20:00, στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9-11, Αθήνα 10555).

Η περίοδος της πανδημίας ανέστειλε τη λειτουργία του θεσμού, οπότε στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τα Βραβεία των προηγούμενων ετών: 2019-2021, 2021-2022, 2022-2023).

Δείτε τους υποψήφιους της κάθε θεατρικής σεζόν με αλφαβητική σειρά.

2019-2020: Οι πέντε υποψήφιοι για το “Βραβείο Δημήτρης Χορν”

  • Κωνσταντίνος Ζωγράφος για το ρόλο του Mπένγιαμιν Μάντελσταμ στο «Βρακί» του Καρλ Στερνχάιμ, σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου (Skrow).
  • Δημήτρης Κίτσος για το ρόλο του Νικολά στο «Γιο» του Φλοριάν Ζελλέρ , σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).
  • Νίκος Μάνεσης για το ρόλο του Συντρόφου του Ιππόλυτου στη «Φαίδρα» της Μαρίνας Τσβετάγιεβα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά (Προσκήνιο).
  • Πάνος Παπαδόπουλος για το ρόλο του Χλεστιακόβ στον «Επιθεωρητή» του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου (Tempus Verum-Εν Αθήναις).
  • Αναστάσης Ροϊλός για το ρόλο τουΤζιμ Ο’Κόνορ στο «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη (Εθνικό Θέατρο- Σκηνή Νίκος Κούρκουλος).

2021-2022: Οι πέντε υποψήφιοι για το “Βραβείο Δημήτρης Χορν”

2022-2023: Οι πέντε υποψήφιοι για το “Βραβείο Δημήτρης Χορν” για τη σεζόν

  • Βαγγέλης Δαούσης για το ρόλο του Μικέλε στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου (Δημήτρης Χορν).
  • Πάνος Ζυγούρος για το ρόλο του Τοντ Άντερσον στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών» του Τομ Σούλμαν, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη (Βρετάνια).
  • Δημήτρης Καπουράνης για τους ρόλους του Μαρτίν/Φεδερίκου στο «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (Θέατρο του Νέου Κόσμου).
  • Βασίλης Μηλιώνης για το ρόλο του Ρικάρντο στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου (Δημήτρης Χορν).
  • Στρατής Χατζησταματίου για το ρόλο του Τσάρλι (Νέος) στο «Ντα» του Χιου Λέοναρντ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια (Ιλίσια).

Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» (2019-2023) είναι ο Σταμάτης Φασουλής. Μέλη της Επιτροπής είναι η Λυδία Κονιόρδου, η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη και οι δημοσιογράφοι Μυρτώ Λοβέρδου και Αντιγόνη Καράλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα